Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 12/12/2017

Scroll to top

Top

Jenny Packham Trouwjurken

Jenny Packham trouwjurken
De nieuwste bruidscollectie zal je van jouw stoel wegblazen.

Het is een drukke tijd voor de bruidsmodeontwerpers – de tijd van het jaar. De nieuwe collecties moeten worden geshowd aan de inkopers van de bruidsmodehuizen en de mode-recensenten. Dus ook die van Jenny Packham. Zoals gebruikelijk is de collectie vol elegantie en gratie, geïnspireerd door haar favoriete tijdperk. Het is leuk om te zien dat de meest succesvolle ontwerpen van de vorige collectie er dit keer weer bij zitten, maar het is natuurlijk nog leuker om de nieuwe ontwerpen te zien. Dit is Jenny Packham’s bruidsglamour op zijn best.

De bruidscollectie voor het voor jaar is schitterend. De trouwjurken zijn geïnspireerd door de foto’s van de fotografe Madame Yevonde over de mythologische heldinnen en de oude werelden. In de dertiger jaren van de vorige eeuw, het begin van de kleurenfotografie, creëerde Yevonde een serie portretten van vrouwen gekleed in klassieke kostuums, bekend als “The Goddesses”. Haar gestileerde foto’s van mythologische heldinnen – Helen of Troy, Persephone, Venus – gevangen in de setting van de oude, antieke beschaving.

Jenny Packham
Jenny Packham

Directe invloed vanuit de stijl van Madame Yevonde is te zien. Madame Yevonde stond bekend om het gebruik van zachte kleuren, altijd romantische stemming, de vrouwelijke manier waarop e speelde met licht en kleur om een neoklassieke sfeer te creëren. Champagne en warme karameltinten in weelderig zijden chiffon en hemelse tule, de kleuren en stoffen die zeker in de collectie voorbijkomen.

De voorjaarscollectie heeft Griekse invloeden met zachte karamelkleuren, goddelijke mantels en elegant geweven sluiers. Ook de verfijnde Franse kant versierd met fonkelende kristallen in een rij van gesmolten goud voegen een romantisch, mythische genegenheid aan de collectie

Jenny Packham - Madame Yevonde

Een aantal jurken die geïnspireerd zijn door de foto's van Madame Yevonde.

Jenny Packham imponeert ons weer met een collectie van prachtige jurken, die haar vintage/glamour stijl markeren.

Jenny Packham Trouwjurken

Foto’s van een impressie van de bruidscollectie lente van Jenny Packham zijn vrijgegeven voor publicatie en WeddingFair mag ze vertonen! De ontwerpster heeft het tijdperk van de Belle Époque gekozen als bron van inspiratie voor haar nieuwste ontwerpen. De spirit van de Edwardiaanse collectie vormt een prachtige symbiose met Packham’s stijl. Haar vrouwelijke ontwerpen zijn niet ingegeven door belemmerende tradities maar volgen het silhouet van de vrouw met haar zachte ronde vormen. De vintage modellen van soepel vallende materialen worden verrijkt met subtiele versiersels.

Belle Époque

Belle Époque betekent in het Frans ‘het mooie tijdperk’. Aan het begin van de 19e eeuw verlangden Europeanen meer vrijheden en werden veel klassieke grenzen verlegd. Alles werd mooier, voller, rijker, uitbundiger, enigszins dromerig en romantisch. Maar met behoud van klassieke waarden. Als voorbeeld noemen we opalen en parels die worden gezet in platina of zilver maar nooit in goud. Zo ook in de mode. Alles verhullende zware kledingstukken werden ingeruild voor vrouwelijke lijnen en stoffen. Vederlichte korsetjes creëren de vloeiende silhouet. Ingetogen silhouetten met lichte kralen, parels en tere verfraaiing spelen een belangrijke rol om ook haar waardering voor de Edwardiaanse inspiratiebron tot uiting te brengen.

Edwardiaanse stijl

De Edwardiaanse stijl klinkt de meeste mensen niet bekend in de oren. Het is een stijl die bekend was voor de jaren 20 en de voorloper van de nieuwe “mooie tijd”. Deze invloed zie je onmiskenbaar terug in de transitie naar Art Deco. Vrouwen werden voorheen ingesnoerd met stevige korsetten waardoor een S-look ontstond. Deze stijl moest plaats maken voor jurken die slank gesneden zijn en vloeiende lijnen hebben. De jurken krijgen bij de taille slechts een decoratief accent en bij het korset ligt de nadruk op het verzachten van de heuplijn. Hierdoor ontstaat de rechtere kolom-vorm. Daarnaast wordt ook een begin gemaakt met de verhoogde taillelijn die werd benadrukt met zijden linten. Ook de moderne variant van het lint: de ceintuur is in de ontwerpen van Packham terug te vinden bij zowel de natuurlijke als de verhoogde taille.

Jenny Packham

Jenny Packham is een Britse modeontwerpster die voornamelijk bekend is om haar ontwerpen voor bruiden en haar “ready to wear” collecties. Ze werd geboren in Southampton in 1965. Zij maakte furore met haar korte avondjurken die in de negentiger jaren werden aangevuld met enkellange ontwerpen. Haar keuze voor luxe materialen en de prachtige verwerking maakte haar populair bij de sterren op de rode lopers. Bij elke Academy Award of uitreiking van de Grammy’s wordt haar werk gepresenteerd door de Vips uit Hollywood. Ook is haar werk te zien in Seks and the City en The Devil wears Prada. Haar flagshipstores vind je in Londen en Parijs.

Ivoor, Champagne en Magnolia

De jurken die Jenny Packham heeft ontworpen in haar collectie trouwjurken, zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Namelijk ivoor, champagne en magnolia.

De stoffen die zij gebruikt zijn mikado-zijde, gedrapeerde chiffon en fijne Franse kant, versierd met zijden bloemen en blinkende kristallen. Glinsterende borduursels en versieringen zijn twee belangrijke decoratieve elementen die terugkomen in de collectie. Je moet nog even wachten totdat je over het pad kunt zweven in een van de jurken. In de aanstaande herfst zal zij een volledige fashionshow verzorgen in New York. Tot die tijden kun je wegdromen bij de foto’s van de romantische ontwerpen.

Verrassingen

Er zijn ook een paar verrassingen in de collectie. De hals van de Utopia jurk lijkt invloed gehad te hebben van de Regency periode, en de empire taille wat terug komt in de jurk Claudia. Iets wat wij niet eerder hebben gezien in de collecties van Jenny Packham, zijn enkele jurken met volle rokken zoals de modellen Audrey en Minnie.

Ontvang tips en inspiratie voor je bruiloft

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips, acties en het laatste trouwnieuws

Welkom bij WeddingFair. Uw aanmelding voor onze lijst is bevestigd.