Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 18/11/2018

Scroll to top

Top

Mamma Mia: It’s a wedding!- Organiseer je eigen Mamma Mia bruiloft!

Mamma Mia: It’s a wedding!-
Organiseer je eigen Mamma Mia bruiloft!

Na het musicalsucces van Mamma Mia kwam er een verfilming die minstens even succesvol was. Hoe kan het ook anders? Swingende ABBA hits, zomerse locaties waar hardroze en oceaanblauw van het scherm spatten en een trouwscene om bij weg te dromen. Onlangs is er een vervolg op de film uitgekomen: Mamma Mia: Here We Go Again! Ook deze film barst van de swingende hits en prachtige locaties. Locaties die veel bruidsparen to be hebben doen afreizen naar de Griekse eilanden. Want, zeg nou zelf, wie wilt er nou niet trouwen op zo’n locatie?

Houd jij ook zo van de Mamma Mia films? Smolt jij weg bij de trouwscene van Sophie en Sky? Dit artikel geeft je tips en inspiratie om een Mamma Mia themabruiloft te organiseren.

Foto Universal Pictures

Het kleurenpalet, de locatie en de aankleding
Dé themakleuren voor een Mamma Mia bruiloft zijn natuurlijk hardroze en kobaltblauw. Deze kleuren vormden voornamelijk de filmset van de eerste én tweede Mamma Mia film (lees: het Griekse eiland Skopelos. In de film wordt het eiland Kalokairi genoemd wat “summer island” betekent. Skopelos wordt omringd door een prachtig blauwe zee en staat vol met roze bloemen). Met deze kleuren tover je elke locatie om tot een zomers paradijs.
Natuurlijk zou het ideaal zijn als je zou kunnen trouwen op het Griekse eiland zelf, maar een strandlocatie of een locatie aan het water volstaat ook. Wil je wel trouwen op het Griekse eiland? Do it! Hier vind je de website van een Skopelos weddingplanner die op hét eiland perfect de weg weet! Natuurlijk zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden als je trouwt in het buitenland, maar je weet in ieder geval zeker dat het weer goed zou zijn én… Griekenland is ook het thuisland van de godin van de liefde: Aphrodite. Do we need to say more?

Afbeelding

Verwijzingen naar de film – Laat het thema tot leven komen
In de uitnodigingen, op de tafelkaartjes en/of bedankjes kun je leuke verwijzingen naar de Mamma Mia films zetten, zoals de titels van de liedjes of je favoriete quotes uit de films. Met blauwe tafelversiering, blauw glazen servies en centerpieces van weelderige roze bloemen, creëer je een romantische, maar toch relaxte sfeer die het eilandleven zo kenmerkt.

Bron

In de eerste Mamma Mia film, kenmerkt de ceremonie zich door eenvoud, een intieme sfeer, véél kaarsjes en een bohemian vibe door Sophie’s jurk en de bloemen in haar haren. In tegenstelling tot de tafelaankleding en het algeheel levendige kleurenpalet, kan de ceremonie rustiger gehouden worden met veel wit en licht hout, een combinatie die prachtig samengaat met een strandlocatie, waar met de juiste timing de ondergaande zon een mooi contrast vormt met het wit en lichte hout. Veel kaarsen en subtiele verlichting geeft een romantische sfeer die je in allebei de Mamma Mia films veel terugziet.
In plaats van een traditioneel gastenboek kun je ervoor kiezen om de gasten hun boodschap te laten schrijven op Griekse ansichtkaarten, waarmee je de Griekse sfeer nóg meer naar je bruiloft brengt.
En je kunt je net als Sophie naar de locatie laten rijden op de rug van een ezel, maar als je het (iets) simpeler wilt houden, kun je ook aankomen op een bootje, als je op een locatie aan het water trouwt dan…
En dan… de muziek! Onmisbaar op een Mamma Mia bruiloft is natuurlijk de vrolijke muziek van ABBA.  Nadat de ceremonie is afgelopen draai je natuurlijk het nummer Say I do. En I have a dream is hét perfecte liedje voor de eerste dans. Het meerendeel van de liedjes zijn catchy dansnummers (Dancing queen, Gimme Gimme Gimme en Lay all your love on me…), dus een spetterend feest is je gegarandeerd!

Bron foto boven   Bron foto onder  

De bruidslooks à la Mamma Mia
Niet alleen had Sophie in de eerste film een bohemian bruidsjurk aan, Donna, de moeder van Sophie, is ook een echte hippie, zo blijkt vooral in de tweede film. Een bohemian bruidslook past dus perfect bij een Mamma Mia themabruiloft! Maak de bohemian look af met bloemen in je haren, lange lokken met een ‘’beachy’’ wave (hiervoor gebruik je sea salt spray), lichtroze gelakte nagels en een natuurlijke make-up look met roze en perziktinten. De bruidegom draagt een net bruidspak, maar wordt zo gestyled dat hij er relaxed uitziet. Bijvoorbeeld met een lichtblauw pak, met een wit overhemd en lichtbruine loafers of een beige linnen pak met lichtbruine veterschoenen.

Trouwjurken     Bron foto 1, bron foto 2, bron foto 3
Hairstyling        Bron foto 1   bron foto 2   
Bruidegom        Bron  
Bruidspaar        Bron

Heb jij het idee om een Mamma Mia bruiloft te organiseren? Het is een fun en fabulous thema wat jouw bruiloft zonder twijfel onvergetelijk maakt! Hopelijk hebben we je met dit artikel goed op weg geholpen met het opdoen van inspiratie!

Wat is jouw favoriete  ABBA liedje?

Next Story

This is the most recent story.

Ontvang tips en inspiratie voor je bruiloft

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips, acties en het laatste trouwnieuws

Welkom bij WeddingFair. Uw aanmelding voor onze lijst is bevestigd.