Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/01/2018

Scroll to top

Top

Trends 2015

De nieuwste trends van de trouwjurken collectie 2015 van de catwalks in New York, Milaan en Barcelona: Boho-chic, Kleur en Minimalistisch.

De “Bridal Fashion Week” in New York en de “Barcelona Bridal Week” in Spanje zijn voor de inkopers van de bruidswinkels een jaarlijks terugkerende spannende gebeurtenis. Welke jurken worden er getoond, wat zijn de nieuwe trends? Zit er iets tussen voor onze winkels?

Zowel in New York als Barcelona scoorde de bruidsindustrie hoge ogen. De “Oohs en Aahs” waarmee de verschillende collecties werden ontvangen gezorgd. In meer dan 120 shows showden mannequins de nieuwste collecties waaruit de inkopers hun keuze kunnen bepalen. Omdat alle ontwerpers elk jaar opnieuw proberen deze belangrijke groep zakelijke toeschouwers te plezieren met hun “eye-candy” waren de ontwerpen zoals gebruikelijk schitterend, vernieuwend met opvallende modische elementen.

Er is veel om van de nieuwe collecties te houden. De ontwerpers hebben de lat hoger gelegd dan vorig jaar. Zo speelden zij in de nieuwste collecties met de zachte en romantische looks die de afgelopen seizoenen zijn gedefinieerd: van illusie en zachte plooien, tot aan lichte en luchtige materiaalmengsels.

bruidsmode trends 2015bridal fashion week
Enkele succesvolle thema’s die in de vorige collectie te zien waren, komen met wat aanpassingen en verbeteringen terug in de collecties van 2015. Denk daarbij aan de op het oude Hollywood en de “Great Gatsby” geïnspireerde jurken. Uit deze periode van glitter en glamour en de opkomst van de filmindustrie (illusie) zien we kanten kunstwerken, illusie halslijnen en avant-gardistische borduursels op soepel vallende glanzende stoffen terugkeren in de hedendaagse bruidsmode. Daar kunnen we ons gelukkig om prijzen want wij hebben nog geen genoeg van deze stijlvaste, feestelijke jurken.

Maar natuurlijk keek iedereen vooral uit naar de vernieuwingen en naar de stijgende invloed die de mode-industrie heeft op de ontwerpers van bruidsmode. De verwachting om nieuwe trends te spotten waren dan ook hoog gespannen.

Hou je vast voor een trendboost van de bruidscollecties van 2015! Er zijn modieuze ontwikkelingen die niemand had verwacht.

Boho Chick

Houd rekening met de jaren ’60 vibe. De boho uitstraling maakt een sterke opmars in de collecties voor 2015. de onconventionele levensstijl van bohemiens en revolutionaire hippies zijn hier in elkaar gevlochten. Met eenvoudige silhouetten van luchtige en zwierige stoffen met handgemaakte kanten en elastische details. Deze laisser-faire trend straalt een ongedwongen vrijheid uit en is dé trend voor 2015.

Kleur

Wit, ivoor en crème: klassiek? Ja, maar misschien ook de meest traditionele keuze van alle beslissingen die de bruid moet nemen. Terwijl de kleur “blush” gaande weg een trend is geworden in de afgelopen jaren, worden onze ideeën over traditie uitgedaagd door de ontwerpers. Deze presenteren met hun ontwerpen een assortiment dat rijk is aan romantische bloemenprints en pastelkleuren voor 2015. De favoriete jurken met een kleurtje die op de catwalk te zien waren zijn van de hand van ontwerpster Monique Lhuillier, Jenny Packham, Maggie Sottero, de bloemenprint van Atelier Aimée en de nude kleurige jurk van Rivini’s. Een collectie die zeker omarmd wordt door kleurminnende bruiden.

Minimalistisch

Naast de schittering, veren, bloemen en borduursels die we op de catwalk zagen, vielen de jurken zonder opsmuk op. Deze jurken zonder frutsels en bling presenteren de bruid zoals zij is. De ultra-ingetogen jurken zijn adembenemend. Simpel, naturel en toegankelijk. OF je nou kiest voor het prinsessenmodel, peplum of fit-to-flare alle modellen zijn er om de aandacht op jouw persoonlijkheid te richten zonder afleiding van heftige details in de jurk. Terugkijkend op de verschillende shows, oogsten deze jurken misschien wel de grootste waardering. Deze onverwachte trend, die een ommekeer richting eenvoud inluidt, heeft zeker bij het grote publiek een indruk weten achter te laten.

Tweedelig

Zoveel moderniteit had niemand aan zien komen. De tweedelige trouwjurken die zijn overgewaaid uit de mode waren dé grote verassingen op de catwalks. Je zult vast afvragen of dat wel zo mooi is en de markt voor bruidsmode én de bruiden zullen er zeker aan moeten wennen.

Pronovias showde onlangs 2 adembenemende tweedelige jurken die door opvallende ceinturen optisch aan elkaar werden gekoppeld. Vooruitstrevende modehuizen als Reem Acre, Atelier Aimée en Theia hebben vernieuwende designs met een korte top geshowd. Gegarandeerd zullen meer ontwerpers volgen met hun eigen invulling van deze modernisering in de wereld van trouwjurken.

Ontvang tips en inspiratie voor je bruiloft

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips, acties en het laatste trouwnieuws

Welkom bij WeddingFair. Uw aanmelding voor onze lijst is bevestigd.