Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 20/07/2019

Scroll to top

Top

7 x Fingerfood voor een walking dinner

7 x Fingerfood voor een walking dinner

Een uitgebreid diner, een buffet of een barbecue? Het bruiloftsdiner kan je op verschillende manieren invullen. Iets wat de laatste jaren erg populair is een zogeheten ‘walking dinner’. Een walking dinner is een 3-,4- of 5-gangendiner in een informele sfeer omdat je niet allemaal aan een tafel zit, maar er verschillende kleinere gerechtjes worden rondgebracht. Hierdoor ontstaat een gezellige en ongedwongen sfeer.

De gerechtjes die bij een walking dinner worden rondgebracht kun je zien als fingerfood; klein en makkelijk te eten en zonder knoeigevaar. Omdat de kleine hapjes bij een walking dinner mooi opgediend zijn bij het serveren, ziet de fingerfood er toch fancy uit. Heb je behoefte aan wat inspiratie voor fingerfood hapjes? In dit artikel zetten we onze favorieten op een rij.

1. De bekende wraps

Een bekend, geliefd gerecht en ook niet al te lastig te maken: wraps. Geserveerd als kleine rolletjes, zodat het een klein hapje wordt. Ga voor de bekende combinatie van zalm met roomkaas, of kies voor vernieuwendere combinaties zoals perzik met ham of een vegetarische optie van gegrilde courgette en een mengsel van fetakaas, doperwtjes en munt.

2. Hamburgers

Hamburgers, dan wel vegetarisch, zijn bij de meeste mensen erg geliefd. Voor een walking dinner kun je mini-hamburgertjes serveren. Ga voor de klassieke cheeseburger, een hamburger met Aziatische twist of serveer visburgers. The choice is yours!

3. chocolade-cups

Lekker én mooi: cups van chocolade, gevuld met ijs, mini brownies of wat je dan ook als dessert wil serveren. De chocolade cups maak je door een mal te vullen met een laagje chocolade en dit op te laten harden. Na een paar uur in de vriezer haal je de mal eruit en heb je chocolade-cups. Deze kun je vullen met wat je maar wilt. Zorg wel dat je de cups zo lang mogelijk koel kunt houden voor je ze serveert, anders zitten je gasten met gesmolten chocoladesmurrie. Let op: gebruik de cups niet als vervanger van een bordje of schaaltje, maar puur als garnering.

4. Mini-pita’s

Nog een ‘’fastfood klassieker’’ is het broodje shoarma. Ook dit kun je serveren op je bruiloft, maar dan als mini-versie en iets bruiloftswaardiger geserveerd. Snijd bijvoorbeeld een driehoekje uit een stuk komkommer en klem hier het broodje in.

5. Een stokbroodje

Een stukje stokbrood is altijd goed als voorafje. Voor je bruiloft kies je alleen niet voor het klassieke stokbroodje kruidenboter (tenzij je dat wilt natuurlijk), maar kun je je cateraar helemaal los laten gaan met interessante toppings zoals een fancy krabsalade of bijvoorbeeld gorgonzola met gegrilde peer.

6. Cakepops

Cupcakes saai? Niet perse! Met een botercrème in een mooi kleurtje en toppings zoals eetbare bloemen, parels en glitters kunnen cupcakes er super mooi en wedding worthy uitzien. Maar je kunt ook nog een stapje verder gaan en kiezen voor cakepops. Dit zijn cupcakes, maar dan in de vorm van een balletje. Doorgaans zijn ze ook wat kleiner, waardoor ze perfect zijn als fingerfood!

7. Zoet & zout

Verras je gasten met een hapje dat zowel zoet is als zout. Super leuk en lekker! Bijvoorbeeld ananas gegrold in bacon en bestrooid met bruine suiker (en daarna gebakken in de oven), een stuk watermeloen met feta en basilicum aan een prikker of dadels omhuld met bacon. Kies jouw favoriete zoet/zoutcombinatie en serveer deze!

Voor een walking dinner zijn er eindeloos veel mogelijkheden en online is genoeg inspiratie te vinden! Op Instagram vind je 1000 en 1 opties voor de lekkerste hapjes uit de hele wereld. We hebben de mooiste pl;aatjes voor je opgezocht:

Overheerlijke warme en koude soepjes:

Garnalen:

Pittige humus met salami ( hert recept staat in het bericht)

View this post on Instagram

🌶 🥂 FINGERFOODMANIAC – Ieri è uscita la mia rubrica mensile di #fingerfood per @fuudly – Visto che le temperature sono finalmente aumentate perché non accogliere i nostri ospiti con un goloso shottino dove per di più non dobbiamo accendere i fornelli? È una delle idee che adoro presentare sempre ai miei commensali, molti reclamano la paternità di questo piatto: dai turchi, ai libanesi passando per i greci, di per sè il nome di questa pietanza vuol proprio dire ceci in arabo: legume che veniva coltivato già in medio oriente ben 10mila anni fa – nella storia molte sono le versione che né indicano la nascita arrivando anche ad una vera e propria guerra dove il libano nel 2008 accusò Israele di rivendicare ciò che invece apparteneva a loro. Oggi vi porto una versione fresca, corposa e sicuramente pungente, perfetta con delle ottime bollicine italiane ancora più saporita con un fresco e goloso ventaglino di Salame di Coscia che si adagia sullo shottino di vetro. Insomma ceci #peperoni e salsa #tahina regalano davvero un attimo di piacere, quindi pronti a viaggiare? Perché Il link a quest'idea 👉 vi aspetta in descrizione, ma qua sotto 👇 già avete gli ingredienti 💥 🍴 🆕 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹 INGREDIENTI per 6 shottini 200 g di Ceci già cotti 100 g di Peperoni arrosto sott'olio 2 Cucchiai di Salsa Tahina 100 g di Salame di Coscia (o Salame di Prosciutto) Foglie di Salvia Sale Pepe Peperoncino 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹 #atavolaconwilli #fingerfoodmaniac #foodandwine #smartcooking #canon #canoneos4000d #cibodiconforto #foodadvisor #soniaperonaci #gnambox #cucinainstagrammabile #comfortfood #fuudly #infoodwetrust #lacucinaitaliana #chefincamicia

A post shared by A Tavola con Willi🍴Foodblogger (@atavolaconwilli) on

Truffel mascarpone, een jam van ui en…. yammie

Lepeltje van parmezaanse kaas, versierd met een caprese