Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 26/08/2019

Scroll to top

Top

Bruidstaart

Bruidstaart

Banketbakker, Weddingcake, Patisserie

De bruidstaart: marsepein of een zomerse ijstaart.

Er zijn banketbakkers die gespecialiseerd zijn in het maken van de meest bijzondere bruidstaarten. Zij hebben vaak de meest uiteenlopende taarten, qua uiterlijk en smaak, in het assortiment. Ook kan de taart in verschillende kleuren gemaakt worden, passend bij je trouwjapon of bruidsboeket.

Over het algemeen wordt voor een gezelschap van ca. twintig gasten uitgegaan van een bruidstaart met twee etages, voor veertig personen van een taart met drie etages, voor vijfenvijftig personen een taart van vier etages en voor zeventig personen een bruidstaart van vijf etages. Een taart van zeven etages is over het algemeen, ter wille van de praktische hanteerbaarheid, het maximum.

Afhankelijk van het moment van de dag waarop de bruidstaart aangesneden en geserveerd wordt, kan de taart met koffie en thee of champagne geserveerd worden.

Het is gebruikelijk dat bruid en bruidegom samen de taart aansnijden. De bruid hanteert het mes en de bruidegom heeft zijn hand over die van de bruid. Tip: als het mes vooraf even onder een warme kraan is afgespoeld snijdt het beter. Het aansnijden van de bruidstaart is vaak één van de emotionele momenten op een trouwdag en een dankbaar moment voor de fotograaf.

Reserveer voldoende tijd in de planning voor het aansnijden van de taart. Het kan zijn dat de wederzijdse ouders hieraan voorafgaand nog een toast willen uitbrengen, en de fotograaf moet natuurlijk voldoende tijd krijgen om de bruidstaart en het aansnijden hiervan uitgebreid vast te leggen.

Als je ‘s zomers trouwt, kun je ook overwegen om in plaats van een traditionele bruidstaart een ijs(bruids)taart of een zomerbruidstaart met bijvoorbeeld verse aardbeien te laten serveren. Meer lekkere inspiratie: