Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Bruidstaart; van traditioneel tot cupcakes

Bruidstaart; van traditioneel tot cupcakes

Geen bruiloft zonder bruidstaart

Van een traditionele bruidstaart tot een taart gemaakt van cupcakes: het kan tegenwoordig allemaal. De diversiteit in smaak, vorm en kleur is enorm! Of dat je keus beïnvloed of niet, 1 ding staat vast: jij zorgt ervoor dat de lekkerste, mooiste of origineelste taart op jouw bruiloft gegeten wordt.

Het uitzoeken van een bruidstaart is niet alleen noodzakelijk, het is zeker ook erg leuk en lekker. Op trouwbeurzen kun je vaak verschillende taarten proeven en patissiers bieden soms proeftaartjes aan waardoor je een impressie kunt krijgen van de smaak van een bruidstaart. Dat is alvast even genieten!

Natuurlijk kun je kijken voor een ‘standaard’ bruidstaart, maar misschien vind je het veel leuker om je eigen ideeën in te brengen. Samen met de patissier kijken jullie naar jouw wensen en verwachtingen, en bepaal je zelf de binnen- en buitenkant van de taart. Want een bruidstaart hoeft niet perse de hoogte in te gaan, een horizontale bruidstaart kan ook heel leuk zijn. En dan de binnenkant: de ingrediënten kunnen zelfs per laag verschillen.De patissier kan je over zijn mogelijkheden en specialiteiten vertellen waardoor je op nog meer verfrissende ideeën komt en zo de perfecte bruidstaart besteld.

Je kunt je bruidstaart uitkiezen op veel verschillende aspecten. Een zomerbruidstaart ziet er vaak anders uit dan een taart voor een winterhuwelijk. Fairtrade of biologische ingrediënten worden ook steeds populairder en kunnen zeker op aanvraag geregeld worden. Waarschijnlijk speelt het budget voor de taart ook een rol: het is handig om van tevoren een maximum bedrag vast te leggen. Vraag de patissier ook naar een duidelijke prijsopgave, dit voorkomt eventuele teleurstellingen.Een tip: vraag naar de kosten per persoon, of de bijkomende kosten.Daarnaast wil je misschien een accent van je trouwjurk terug laten komen als decoratie op de taart, of de kleur van de taart aanpassen aan de bloemen in je boeket. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden voor de taart die je samen met je echtgenoot aansnijdt op jullie bruiloft.

Meer lezen over bruidstaarten

Laat een review achter

WeddingFair