[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Ga naar de persoonlijke weddingplanner pagina” size=”xs” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.weddingfair.nl%2Fde-persoonlijke-weddingplanner%2F|title:De%20persoonlijke%20weddingplanner||”][vc_column_text]

Bruidstaart

Banketbakker, Weddingcake en Patisserie

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”21757″ img_size=”175×175″ alignment=”right” onclick=”custom_link” link=”http://www.weddingfair.nl/personen-weddingplanner/” title=”Personen”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]De bruidstaart: marsepein, zomerse ijstaart, groot of klein, lekker of mooi? Er is erg veel keuze in taarten… veel mogelijkheden om lekker te proeven!

Er zijn banketbakkers die gespecialiseerd zijn in het maken van de meest bijzondere bruidstaarten. Zij hebben vaak de meest uiteenlopende taarten qua uiterlijk en smaak in het assortiment. De taart kan in verschillende kleuren worden gemaakt, passend bij je trouwjapon, bruidsboeket en/of thema.

Hoeveel etages heeft de bruidstaart?

Over het algemeen wordt voor een gezelschap van ca. twintig gasten uitgegaan van een bruidstaart met twee etages, voor veertig personen van drie etages, voor vijfenvijftig personen een taart van vier etages en voor zeventig personen een bruidstaart van vijf etages. Een taart van zeven etages is over het algemeen, ter wille van de praktische hanteerbaarheid, het maximum.

Afhankelijk van het moment van de dag waarop de bruidstaart aangesneden en geserveerd wordt, kan de taart met koffie en thee of Champagne of een Spaanse cava worden geserveerd.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”566″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”568″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cupcakes in plaats van bruidstaart

Een nieuwe ontwikkeling die is overgewaaid naar Nederland zijn de 1-persoons ‘bruidstaartjes’ zoals  je cupcakes zou kunnen noemen.

Zoals de naam al verraad is dit niet te vergelijken met een gevulde bruidstaart want deze kleine versnaperingen zijn gebaseerd op cake. Met icing, andere versieringen en minieme vullingen kun je wel variëren in de smaak. Je begrijpt dat ze veel eenvoudiger zijn te maken en daardoor per persoon ook veel voordeliger; maar of ze nou echt net zo lekker zijn????

Het aansnijden van de taart

Het is gebruikelijk dat bruid en bruidegom samen de taart aansnijden. De bruid hanteert het mes en de bruidegom heeft zijn hand over die van de bruid; hij assisteert haar bij deze taak. Bijgeloof wil dat het belangrijk is voor een vruchtbaar huwelijk…. Eerst wordt de onderste taart vanuit het midden aangesneden. Het nieuwe echtpaar eet daarna samen het eerste stukje bruidsgebak op. Tip: als het mes vooraf even onder een warme kraan is afgespoeld snijdt het beter.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”572″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”577″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message color=”alert-info”]

Het aansnijden van de bruidstaart is vaak één van de emotionele momenten op een trouwdag en een dankbaar moment voor de fotograaf.

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”575″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Planning

Reserveer voldoende tijd in de planning voor het aansnijden van de taart. Het kan zijn dat de wederzijdse ouders hieraan voorafgaand nog een toast willen uitbrengen en de fotograaf moet natuurlijk voldoende tijd krijgen om de bruidstaart en het aansnijden hiervan uitgebreid vast te leggen. Sommige bruidstaarten zijn werkelijk een feest voor meerdere zintuigen en soms ook erg groot. Voor 80 gasten een stukje snijden – wat je aan een kok overlaat – kan best even duren terwijl “the party must go on”.

Als je in de zomer trouwt, kun je ook overwegen om in plaats van een traditionele bruidstaart een ijs(bruids)taart of een zomerbruidstaart met bijvoorbeeld verse aardbeien en ander vers fruit te serveren. Kijk eens rond en informeer naar de mogelijkheden. Wacht hier niet te lang mee, want een bijzondere bruidstaart moet je vaak wel een aantal weken van te voren bestellen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het kiezen van de beste bruidstaart hangt af van wat jij leuk vindt, wat jij lekker vindt, het trouwthema en jouw budget. Een paar stappen om het kiezen van een bruidstaart makkelijker te maken:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

1. Plan goed vooruit.

Tenzij jij al een vastberaden idee hebt over de taart die jij wilt, is er veel tijd nodig om rond te kijken naar opties, het boeken van een patissier en bedenken wat de ingrediënten worden. Denk er wel even aan dat gerenommeerde banketbakkers snel volgeboekt kunnen zijn op populaire trouwdata in het zomerseizoen, dus wees er op tijd bij als je in de zomer trouwt!

2. Kijk rond voor leuke ideeën.

Als je een thema hebt voor op je bruiloft, zal je sneller een bijpassende taart kunnen vinden. Het kan geen kwaad om even in magazines, op internet, bij bakkerijen en bij oude familiefoto’s rond te snuffelen. Nog mooier is het bezoeken van een beurs want daar kun je direct proeven, en dat is lekker. Zo kun je altijd op ideeën komen, en wie weet vind jij zo jouw perfecte bruidstaart.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”578″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

3. Ken de traditionele en alternatieve keuzes voor de bruidstaarten.

Hieronder staan een aantal mogelijkheden op een rijtje:

1. De trapsgewijze vruchtentaart met marsepein:

Dit is het standaard type bruidstaart die een lange geschiedenis achter zich heeft. Deze bruidstaart is meestal samengesteld uit cake met een vulling van room en chipolata die op smaak wordt gebracht met likeur en vruchtjes. De taart wordt bedekt met een laag van witte marsepein die vaak versierd wordt door rozen ook gemaakt van marsepein. Deze rozen kunnen verschillende kleuren zijn, het ligt er maar net aan wat het bruidspaar mooi vindt. De marsepein is gemaakt van suiker, amandelen en rozenolie. De witte kleur symboliseert de zuiverheid van de bruid en staat garant voor voorspoed. De amandelen staan voor een gelukkig huwelijk en de rozen voor de eeuwige liefde.

Je kan met de taartenmaker bespreken wat voor smaken jij wilt in de lagen van jouw taart en wat de mogelijkheden zijn.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

2. Cupcake bruidstaart:

De afgelopen jaren heeft deze soort ‘taart’ veel volgers gekregen. Het is een toren van cupcakes die vaak in verschillende smaken zijn. De suikerwerk bovenop de cupcakes kunnen bestaan uit verschillende symbolen, initialen, bloemen, etc. zoals jullie maar willen. Je kan ze bestellen hoe je het maar wilt, maar je kan ook kant en klare cupcakes kopen.

3. Croquembouche:

Dit is een hoge kegel gemaakt van soesjes met een cascade van toffee en een vulling van slagroom die eventueel wordt gemengd met crème. Deze taart kan meestal rond de 30/40 gasten dienen, dus als je meer gasten hebt moet je meerdere croquembouche laten maken. Croquembouche kan je niet alleen als bruidstaart maar ook als dessert gebruiken. Een uitstekende oplossing voor een krap budget.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”579″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

4. Chocolade taart:

De chocoladetaart is al een tijd erg in op bruiloften en een trend erbij is de Franse bruidstaart rijkelijk versierd met een kanten stijl. Kies je voor een hoog cacaogehalte dan is de taart ook nog een gezonde hap.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

5. Cheesecake:

Voor de bruid en bruidegom die taarten niet erg lekker vinden, is cheesecake een oplossing. Daarnaast kan het ook nog eens goedkoper zijn dan een traditionele bruidstaart. Het is ook eens wat anders dan de bruidstaarten die je op de meeste bruiloften ziet.

6. IJstaart:

Wanneer je in de zomer trouwt en het warm is, kun je ook kiezen voor ijstaarten. Deze taarten zien er hetzelfde uit als normale bruidstaarten. Zij zijn in verschillende vormen, kleuren en smaken te verkrijgen. Deze taarten kunnen natuurlijk ook versierd worden. Dit wordt gedaan met marsepein, chocolade of rolfondant.

7. Koekjes: 

Een royale ‘koekjes tafel’ assortiment, vaak zorgvuldig gerangschikt. Je kan het gebruiken naast een eenvoudige bruidstaart.

8. Fruit bruidstaart:

Een fruittaart is in verschillende vormen te verkrijgen. Je kan zelf kiezen wat voor fruit jij wilt, een rode vruchten taart waarvan het fruit biologisch is of taart met exotisch fruit. Wat jij het lekkerst vindt! Je kunt ook stukjes fruit tussen de lagen taart/vulling doen. Zo proef je bij iedere hap de fruitsoort die jij lekker vindt.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”580″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”581″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”582″ img_size=”full” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_button title=”Ga naar de trouwspecialisten” color=”btn-success” href=”http://www.weddingfair.nl/bruidstaart-specialisten/”][vc_single_image image=”22063″ img_size=”125×125″ alignment=”right” onclick=”custom_link” link=”https://www.weddingfair.nl/1-3-maanden-voor-de-bruiloft/”][/vc_column][/vc_row]