Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/04/2021

Scroll to top

Top

Ceremonie

Ceremonie

Trouwambtenaar Babs Ceremoniemeester

Personen

web magazine personen

’s Nachts trouwen onder een fonkelende sterrenhemel. Kan dat?

JA dat kan! Een zelfstandige Babs maakt het mogelijk!

BABS betekent Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Een Babs is een trouwambtenaar die als taak heeft het voltrekken van huwelijken en het registreren van partnerschappen. De Babs is beëdigd door een rechtbank en kan in dienst van een gemeente of als zelfstandig trouwambtenaar bruidsparen trouwen. Door het afnemen van de huwelijksbelofte en het tekenen van de officiële huwelijksakte komt een rechtsgeldig huwelijk tot stand.

De trouwambtenaar van de gemeente

De gemeentebabs wordt ongeveer 2½  week voorafgaand aan het huwelijk aan je toegekend. Deze ambtenaar voltrekt een huwelijk in de eigen gemeente op locaties van de gemeente. Dat meerdere huwelijken per dag worden uitgevoerd is gebruikelijk. Een aantal huwelijken per dag worden ingepland door het planbureau van de afdeling burgerzaken en daar heeft de gemeentebabs zich aan te houden. Samenwerken met een zelfstandige Babs biedt je enkele voordelen.

De zelfstandige Babs

De zelfstandige Babs kan ook in dienst zijn van een gemeente maar dat is geen verplichting. De eed die bij de rechtbank wordt afgelegd is geldig in alle gemeentes van het Koninkrijk der  Nederlanden en op alle trouwlocaties die als “huis der gemeente” zijn erkend. Ook als je wilt trouwen in het buitenland reist de zelfstandige Babs met jullie mee! De meest in het oog springende voordelen zijn:

Trouwen onder een fonkelende sterrenhemel. Ook dat kan en mag in Nederland.

fotocredit: Lakshal Perera uit Australië

(voor deze foto moest het bruidspaar 71 seconden stil staan!)

 Voordelen van een zelfstandige Babs

–         Passie voor bruidsparen dát vind je bij alle zelfstandige Babsen. Het is een bewuste keuze geweest dit vak uit te oefenen. Van een bijzaak zoals bij de gemeentebabs is geen sprake. Ze kunnen goed met mensen omgaan en hebben een goed ontwikkeld vermogen zich in te leven in het bruidspaar en de omstandigheden. Daarnaast zijn het geoefende tekstschrijvers en spreken ze graag in het openbaar een groep aan.

–         Je kiest je eigen Babs vroegtijdig. Na een persoonlijke kennismaking volgen een aantal gesprekken om samen het verloop van de ceremonie uit te stippelen.

–         Hierdoor leer je elkaar beter kennen en kunnen ook intieme wensen uitvoerig worden besproken. Denk daarbij maar eens aan het geven van een liefdevolle plaats aan “iemand die er niet meer bij kan zijn” of het samenbrengen van meerdere families of de rol die kinderen kunnen hebben bij jullie trouwerij. Dán wordt het pas echt persoonlijk en is ruimte voor een lach en een traan. Emoties die je je altijd zult kunnen herinneren.

–         De zelfstandige Babs gaat ook met je mee naar bijzondere locaties, kan een ceremonie leiden in verschillende talen én is ook jouw Nederlandse ambtenaar als je in het buitenland trouwt. Zelfs een nachtelijk huwelijk onder de sterrenhemel maken zij mogelijk!

Trouwen in de open lucht, de eigen achtertuin, een bos etc.

fotocredit: weddingchiks.com

Nog meer voordelen van de “eigen” trouwambtenaar

–         Sommige bruidsparen kiezen voor een eenvoudige -veelal gratis- huwelijk op de maandagochtend om daarna groots uit te pakken. In een weekend, op een zondag, op een onofficiële trouwlocatie of in het buitenland. De Babs zorgt voor een akte om de ceremonie compleet te maken. De geboden flexibiliteit kan soms handiger uitpakken dan je had gedacht; staat er iemand in de file of kan een leverancier de locatie niet vinden?!; deze babs heeft de tijd en is er die dag alleen voor jou.

–         Wil je graag dat ook familie of vrienden spreken tijdens de huwelijksvoltrekking? Deze Babs weet daar zeker een goed moment voor te vinden. Ook voor het inpassen van jullie persoonlijke trouwbeloftes in plaats van “wat is hierop uw antwoord” geeft de zelfstandige Babs ruimte.

–         Als je graag een eigen trouwopstelling wilt maken kan de Babs jou adviseren. Hij of zij brengt niet alleen veel ervaring in maar weet ook wal wel en niet werkt tijdens zo’n belangrijk moment. Muziek en zang? Natuurlijk Ja! Maar dan wel graag op de gepaste momenten ter ondersteuning van de ceremonie zonder de sfeer van het momentum te doorbreken.

Nu weet je wat je keuzes zijn: kies je voor gewoon of wil je een persoonlijke ceremonie?!  It’s up to you

6-9[2536] - kopie
WeddingFair