Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 19/09/2019

Scroll to top

Top

De bruiloft van Brechje en Derek

De Real Wedding van Brechje en Derek op Kasteel Ter Leyen.

Trouwambtenaar Ria Kuipers-Andrea verhaalt over haar ervaringen op de bruiloft van Brechje van Eijck en Derek Looijmans die zij het JA-woord mocht vragen: “De eerste ontmoeting vond bijna 25 jaar geleden plaats op de peuterspeelzaal. Ze delen al veel herinneringen en hun liefde voor elkaar. Terwijl de baby-girl zich binnenkort aandient bezegelen zij hun relatie nu met een huwelijk.”

real wedding, de bruiloft van

Na een korte verloving, die jaren later volgde op de eerste kennismaking, stapten Brechje en Derek nu dan in het huwelijksbootje. Het stel heeft er niet lang over na hoeven denken en zijn behoorlijk trots dat ze deze stap hebben genomen. En hoe! De twee maakten er een compleet trouwweekend van. Op een sprookjesachtige Kasteellocatie bij onze zuiderburen, samen met 120 gasten uit binnen- en buitenland, beleefden zij een memorabele bruiloft.

Brechje en Derek vonden mijn website JaikwilRia en maakten een afspraak. Wij hebben meerdere afspraken gehad zodat ik een zeer persoonlijke speech kon schrijven die geheel en al over het leven en de liefde van Brechje en Derek ging. Doordat Derek en Brechje elkaar al kenden vanaf de peuterspeelzaal, delen zij niet alleen het heden, maar zijn er ook kostelijke gebeurtenissen vanuit het verleden. Ook was er contact met de ouders en de ceremoniemeester die ook met veel liefde nog wat meer achtergrondinformatie gaven over het onafscheidelijke paar.

de eerste verliefde blikkenBrecjhe en Derek Heerenzaalreal wedding

Het moment van het huwelijksaanzoek wordt door de ouders van Brechje levenslang gekoesterd. Hoe dat kan? Zij waren erbij! Met zijn zorgvuldig geplande aanzoek verraste de moedige man niet alleen zijn bruid maar ook zijn aanstaande schoonouders. Tijdens een diner in het Franse etablissement waar hun liefde gestalte aannam (een spontane week samen op vakantie na de vernieuwde ontmoeting van 25 jaar geleden in de bed and breakfast El Camino) ging het als grapje verrassend vaak over huwelijken en spaartegoeden (van de ouders ). Totdat Derek besloot dat zijn moment was aangebroken; met één soepele beweging zat hij op z’n knieën naast Brechje en riep ze volmondig JA waarop Brechje’s moeder aansloot met een “ow hij heeft zelfs een ring”. De emoties werden geblust met een bruisende Champagne zoals dat hoort op een Frans terras.

real wedding brechje

Doordat de zon net iets te vaak werd afgewisseld door een regenbuitje, werd de officiële plechtigheid gehouden in de Heerenzaal. Aan de arm van haar vader betrad de bruid de Trouwzaal waar alle genodigden al reikhalzend naar haar uitkeken. Voorop haar twee nichtjes Imke en Tessel, die bloemetjes strooiden op het pad. Twee violistes benadrukten dit mooie moment, waarin zoveel herinneringen en verwachtingen samenvallen. De ceremonie was afwisselend, er waren emoties en er werd hier en daar een traantje weggepinkt, maar er werd ook veelvuldig gelachen. Door de Amerikaanse familieleden werd het zeer gewaardeerd dat ik de tekst van de ceremonie speciaal voor hen had vertaald en uitgedeeld. De bruid en de bruidegom legden vlak voor het jawoord hun persoonlijke trouwbeloften af. De ontroerende woorden die, uit het blote hoofd, werden uitgesproken vonden hun hoogtepunt in de bevestiging met het officiële JA-woord.

Brechje en Derek bruidsjonkerBrechje en Derek zoenenreal weddingreal wedding ria andrea

Na deze ontroerende en plechtige momenten zet de onbevangenheid van Bruidsjonkertje Jonas een golf van dankbaarheid en warmte in gang. Hij mocht de ringen aan het bruidspaar geven. Tijdens de ceremonie brak de zon door en werd het feest buiten voortgezet! Er waren felicitaties en er werd getoast met Champagne op het zonovergoten, mooi versierde terras. Brechje’s oudste zus was helemaal verguld met alle complimenten die zij kreeg over de bruidstaart. Die had zij namelijk zelf gemaakt. De taart was voor de gelegenheid volledig bestrooid met discodip.

bruidstaart met dicodipBrechje Derek en Familie

Na de relaxte receptie op het terras, werd aansluitend het diner voor ruim 55 gasten geserveerd in de tent bij het Koetshuis. Op de drie lange tafels serveerde Julia heerlijke Italiaanse gerechten. Mooie grote schalen werden neergezet op tafel, zodat de gasten zelf konden opscheppen en niet hoefden op te staan om langs een buffet te lopen.
In de avond arriveerden nieuwe (camping)gasten voor het feest dat wederom in de Heerenzaal heeft plaatsgevonden. Het feest werd afgetrapt door een fantastische coverband met aansluitend DJ’s. Het feest is doorgegaan tot in de late uurtjes.

real wedding, de bruiloft vande bruiloft van, real weddingBrechje en Derek vleesplankje

Kasteel ter Leyen dateert uit de middeleeuwen en is omringd door een gracht en een eindeloze tuin. Het romantische kasteel is tegenwoordig een populaire trouwlocatie waar de bruiloftsgasten sliepen in een van de 32 kamers. De andere gasten van Brechje en Derek kampeerden in tenten en caravans op het immense landgoed. Op zondagochtend zorgde het bruidspaar samen met de ouders voor koffie en een broodje, voordat iedereen weer huiswaarts ging.

Brechje en Derek ontvangen campinggasten

Het handschrift van fotograaf Kim Vermaat wordt internationaal gewaardeerd. Hij maakt de mooiste foto’s in de fractie van een seconde waar het bruidspaar, de fotograaf, de lens en het licht elkaar liefdevol omarmen. Zijn stijl is journalistiek; onopvallend legt hij de belangrijkste momenten vast en vertelt in beelden het verhaal van de bruiloft. “Let’s make timeless wedding pictures together” .

Brechje schakelde haar eigen bedrijf in voor de organisatie: Bijdehand voor Evenementen