Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 11/07/2020

Scroll to top

Top

De bruiloft van Tamara en Jorim

“Liefde is slechts een woord totdat je iemand ontmoet die er inhoud aan geeft”. Jezelf kunnen zijn en blijven, een luisterend oor bieden, rekening houden met elkaar, altijd klaar staan voor de ander en elkaar rust geven vormen de basis voor de bruiloft van Tamara en Jorim op 18-8-2014.

Het is pas 7:30 uur als in het huis waar Tamara en haar moeder Greet de nacht hebben doorgebracht al een drukte van belang is. Kapster Petra en Visagiste Carola zijn net binnen om van Tamara een stralende bruid te maken. Intussen dribbelen de hondjes heen en weer tussen zoveel nieuwe gezichten. Ook fotografe Sylvia is lekker op tijd om elk belangrijk moment van de dag vast te leggen.

De bruiloft van Tamara en Jorim

Als Tamara’s moeder straks helpt bij het aankleden van de bruid wil Sylvia er zeker bij zijn. “Dit is zo’n onvergetelijk moment waar veel voorbereidingen bij elkaar komen en de emoties een loopje met je nemen”; dàt is een gebeurtenis die in het trouwalbum hoort.

Bij een huwelijk komt veel kijken en zijn er veel details om op te letten. Om zo relaxed mogelijk van hun grote dag te kunnen genieten hebben Tamara en Jorim een weddingplanner in de arm genomen. Weddingplanner Janneke is druk in de weer met controle van de materialen en de tijdsplanning. Zij werkt met een draaiboek zodat niets haar kan ontgaan.

De Bruiloft van Tamara en Jorim

Ondertussen gaat het er bij Jorim rustig aan toe. De bruidegom heeft in zijn ouderlijk huis overnacht en zijn ouders zijn erbij als hij zijn trouwpak aantrekt en transformeert tot bruidegom. Inmiddels is Peter voorgereden met het trouwvervoer voor de dag. Zijn bedrijf heeft van bordeauxrode rozen alle bruidsbloemen verzorgd. De heerlijk geurende boeketjes zijn de favoriete bloemen van de bruid. Voordat hij instapt bewondert Jorim de blauwe Kever. De vintage auto uit 1972 is helemaal gerestaureerd, heeft een zwarte bekleding van kunstleer en staat, als nieuw, te glimmen in het zonlicht. Gewapend met het bruidsboeket stapt Jorim in. Zijn trouwdag is begonnen!

Tamara is een prachtige bruid geworden. Ze is helemaal gelukkig met haar make-up, het feestelijke kapsel, en de oogverblindende trouwjurk. De jurk bestaat uit een rok en een losse top. Van glanzend satijn in de kleuren crème en wit. De rok is opgebouwd uit verschillende lagen terwijl de haltertop is versierd met glinsterende steentjes en sluit met rijgwerk. Nu straalt ze zoals alleen bruiden kunnen stralen. Een onverklaarbaar gevoel van gelukzaligheid laat haar stralen van oor tot oor.

Met díe uitstraling begroet ze haar knappe bruidegom die haar vol bewondering aankijkt. De verliefdheid spat eraf. (Jorim zou het later op de dag beschrijven als een spannend moment wat hem goed was bevallen) Ze zouden nog wel uren zo kunnen blijven staan. Totdat weddingplanner Janneke het seintje geeft om te vertrekken.

De bruiloft van Tamara en Jorim

Voordat er wordt getrouwd gaat het verliefde stel op pad om foto’s te maken en de hondjes mogen mee. Diesel en Poekie zijn al lange tijd dierbare huisgenoten die niet kunnen worden gemist op de trouwfoto’s. Voor het tweede deel van de reportage gaan ze naar Hellevoetsluis waar de bruidskinderen al in afwachting zijn van hun fotomoment met het bruidspaar.
Dat Tamara en Jorim hun klassiekers kennen blijkt wel als ze de Vesting in Hellevoetsluis kiezen om foto’s te maken. Oorspronkelijk is de haven van Hellevoetsluis aangelegd om de Nederlandse oorlogsvloot te onderhouden, en diende als winterberging van deze vloot. Op initiatief van raadpensionaris Johan de Witt en luitenant-admiraal Michiel de Ruyter, werd er in 1665 een regiment zee-infanteristen aan de marine toegewezen. Videograaf Ton Gerritsen is er ook bij als het bruidspaar allerlei bekende stekjes opzoekt waaraan zij persoonlijke waarde hechten. Camera loopt!

De bruiloft van Tamara en Jorim

Dan wacht het belangrijkste moment van de dag al op ze. In de bruidsauto beleven Tamara en Jorim een zeldzaam momentje van samen zijn. Ze zijn erg benieuwd naar de reacties van hun gasten als die straks de Noorse Kerk zien, de locatie die ze hebben gekozen voor de trouwceremonie.

De kerk is gesticht in 1874 en kent zijn oorsprong in de pastorale zorg die de Noorse Kerk wereldwijd aan Noorse zeemannen verleent. Gelegen in Het Park bij de Euromast is de Kerk tegenwoordig ook in gebruik als wettelijke trouwlocatie en biedt het geweldige mogelijkheden om te combineren met een fotosessie in Het Park terwijl de receptie – tot 100 personen- in de huiskamer wordt verzorgd. Op de rode loper zijn romantische rozenblaadjes gestrooid.

De bruiloft van Tamara en Jorim

Extra bijzonder is de aanwezigheid van receptieschilder Mieke van Zundert. Mieke maakt een schilderij van het bruidspaar. Haar ezel, kwasten en verf krijgen een plaats naast de trouwambtenaar en Mieke maakt alvast een opzet van de trouwomgeving met stoeltjes, de witte rozen en de witte kaars, die door het bruidspaar wordt gebrand voor “iedereen die er vandaag niet bij kan zijn”. Het is hard werken voor de schilderes die tijdens de ceremonie het unieke aandenken vormgeeft.

De bruiloft van Tamara en Jorim

Als alle gasten hun plaats hebben ingenomen neemt Joanne Littooij het woord voor de trouwceremonie. Joanne neemt ons mee naar 07-12-07 als datum van de eerste ontmoeting. Die zonder voorstelrondje maar met een zoenpartij direct al gedenkwaardig is. Na enig recherchewerk van Tamara om Jorim te vinden spreken ze opnieuw af. Veel vertrouwen in het ontstaan van een relatie is er niet, want daarvoor wonen ze te ver uit elkaar, vinden ze. Hoe anders kan het allemaal lopen; twee weken later waren zij de eerste gasten op de verjaardag van zijn moeder.

Niet veel later wonen ze al samen en krijgt hun relatie de kans om te groeien. Onder het toeziend oog van hun wederzijdse ouders en familie groeit hun verliefdheid uit naar verdieping. Dàt is ook de boodschap die Joanne aan het bruidspaar mag meegeven. Er is veel bewondering voor het bruidspaar dat samen al veel heeft meegemaakt en heeft laten zien dat ze er altijd zijn voor elkaar.

De bruiloft van Tamara en Jorim

In de kerk kun je een speld horen vallen als Joanne het bruidspaar meeneemt naar het officiële moment van de dag. Hun ja-woord klinken helder en veelbelovend door de stilte. Bruidskinderen Amber en Thomas mogen de trouwringen aanreiken. Na een ferme tik met de hamer bevestigt Joanne dat ze officieel zijn getrouwd waarna ze worden beloond met applaus en felicitaties van de bruiloftsgasten. De verse echtgenoten snijden samen de bruidstaart aan om samen met de gasten van te genieten.

De bruiloft van Tamara en Jorim

Buiten schijnt een stralend zonnetje en staan witte wolken aan een strak blauwe hemel. Een uitgelezen moment om foto’s te maken in het groene park met de kleurrijke bloembedden terwijl op de achtergrond de Euromast zich hoog boven het park uitstrekt. Er is ontspannen vrolijkheid alom en iedereen heeft zin om met fotografe Sylvia en videograaf Ton de mooiste groepsplaatjes te maken.

In brasserie Down Town wordt het gezelschap verwend met een luxe buffet. Gasten voor de feestavond sluiten aan en op de klanken van feestelijke muziek is de stemming opperbest. Grappige entertainment van de familie kan natuurlijk niet uitblijven en alle gasten zijn blij dat ze elkaar weer eens flink kunnen bijpraten. Het duurt nog tot de kleine uurtjes dat Tamara en Jorim naar huis gaan als het kersverse echtpaar van Luik-Kuijper.

De bruiloft van Tamara en Jorim