Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Drukwerk

Drukwerk

Al het drukwerk voor jouw trouwdag.

Personen

web magazine personen

Een gastvrije uitnodiging voor een elegante ontvangst van je bruiloftsgasten is zoveel eenvoudiger  met het versturen van een trouwkaart die je gasten zal bekoren. Met de kaart in de hand krijgen jouw vrienden en familie een eerste indruk van het feest wat jullie voorbereiden.

Niet alleen van de sfeer en stijl van de dag maar ook van het specifieke kleurenpallet en de balans tussen formaliteit en ongedwongenheid. In dat opzicht is het dus best belangrijk dat je ervoor zorgt dat alle drukwerken die je verstuurt ertoe doen en je mede-feestvierders op het juiste spoor zetten. Zorg ervoor dat je de verschillende gastenlijsten in het oog houdt, het budget bijdehand hebt en het thema van de trouwdag steeds eer aandoet. Dan gaat het allemaal prima voor elkaar komen!

Nadat jullie een trouwdatum hebben gekozen moet dit natuurlijk bekend worden gemaakt aan de mensen met wie jullie samen jullie liefde willen vieren. Hoe pak jij dat aan? Heb jij een thema voor jouw trouwdag? Combineer deze dan met jouw drukwerk, het is wel zo leuk als het een geheel vormt.

Natuurlijk vraag  je daarbij een aantal dingen af. Zoals :

– Wat voor drukwerk heb ik nodig voor onze trouwdag – Hoe maak ik van alle drukwerken een geheel – Wat is de perfecte timing van verzending – Voorbereidingen kosten tijd – Moet ik rekening houden met etiquette van de uitnodiging – Ik wil graag antwoord zodat ik weet hoe de aanloop zal zijn, en dergelijke….. Om jou door het hele proces drukwerk te slepen hebben wij ons best voor je gedaan en alles voor jou op een rijtje gezet.

Wat wordt er aangeboden voor de trouwdag, welke elementen zijn op jou van toepassing. De onderstaande mogelijkheden kun je overwegen;

* Vrijgezellenavond   * Save the date   * Enveloppen   * Trouwkaarten   *Uitnodiging voor receptie en/of feest   * Tafelindeling   * Menu kaarten   * Dagprogramma   *  Bedankkaarten

Save the date

Save the date of Reserveer de dag kaarten zijn de eerste items die jij opstuurt voor jouw trouwdag. Je kunt ze versturen vanaf 12 maanden (bij een huwelijk in het buitenland) tot 6 maanden voorafgaand aan de trouwdag. Later in de tijd verstuur je dan de officiële trouwkaart.

Deze kaarten zijn bedoeld om de mensen die jij graag op jouw dag om je heen wilt hebben, te informeren zodat zij de trouwdatum vrijhouden in hun agenda’s. In deze kaarten hoef je dan ook niet de tijd en plaats van de bruiloft aan te kondigen.

Veel stelletjes gebruiken foto’s van de pre-weddingshoot of de verlovingsfoto voor de save the date cards.

Trouwkaarten (RSVP ) en de uitnodiging voor receptie en/of diner en/of het feest.

Trouwkaarten zijn het hoogtepunt van jouw drukwerk want ze maken  alles officieel. Nu de gasten de trouwdatum al langer in de agenda’s hebben genoteerd brengt de trouwkaart ze op de hoogte van de details omtrent de trouwceremonie, de locaties en tijdstippen. Je begrijpt dat veel gasten ook graag willen weten voor welk onderdeel ze worden uitgenodigd. Daarvoor gebruik je dan een extra kaart. Hierop vermeld je of de gasten worden uitgenodigd er de hele dag bij te zijn of niet.

Gasten die je daarnaast alleen voor de receptie of de bruiloft wilt uitnodigen stel je op de hoogte met een extra begeleidend kaartje. Trouwkaarten zijn er in duizenden varianten en soms vervangt een kort filmpje in het tijdperk van internet de gedrukte uitnodiging. Ga langs winkels, spit alles uit op het internet, bezoek een trouwbeurs en vraag proefexemplaren aan want aan alleen een plaatje op de website heb je niets.

Voor een diner op de trouwdag en de indeling van de tafels, is het wel zo handig om te weten hoeveel en wie er komen. Met RSVP kaarten kunnen jouw genodigden laten weten of zij wel of niet komen. RSVP staat voor “répondez, s’il vous plaît ” oftewel “antwoorden, alsjeblieft”. Het is erg beleefd deze kaartjes mét een postzegel erop mee te sturen met de trouwkaart. Zo heb je de meeste kans op response.

Dagprogramma

Ook deze kaart kun je afstemmen op de sfeer van je trouwdag en andere drukwerk. In het dagprogramma geef je aan hoe de dag verloopt. In deze kaart kun je aangeven; hoe laat de ceremonie wordt gehouden, hoe laat  en waar eventuele groepsfoto’s worden gemaakt.

Ook geef je de receptie aan, de eerste dans, het diner etc. Het dagprogramma krijgen jouw gasten op de dag zelf uitgereikt. Zo kunnen zij de gehele dag volgen en worden ze meer bij een perfecte afloop betrokken.

Enveloppen

Enveloppen zijn niet alleen een functionele noodzaak bij het verzenden van jouw trouwkaarten. Kies voor een envelop die past bij je drukwerk en in verschillende formaten wordt gemaakt. De meeste enveloppen dragen een decoratief element om de feestvreugde te vergroten. Let dan ook op het gewicht van de zending. Zwaardere enveloppen dragen bij aan hogere verzendkosten, en dat kan vrij snel oplopen.

Door de juiste adressering te gebruiken weet de ontvanger precies wie er is of worden uitgenodigd. Hoe nodig jij iemand uit die kinderen heeft van wie je graag wilt dat zij zonder kinderen komen?

Dat doe je met de aanhef op de envelop! Als je bijvoorbeeld adresseert aan ” De heer & mevr. de Vries ” dan nodig je expliciet deze 2 personen uit. Wil jij alleen de vrouw van het gezin uitnodigen dan gebeurt dat op deze manier : “Mevrouw de Vries “. Wil je het hele gezin uitnodigen? Dat wordt dan zo aangegeven : ” Familie  de Vries ”  Gebruik 1 uitnodigingskaart per paar of gezin en houdt het aantal personen bij op jouw eigen lijstje.

Let op de volgende 3 punten:

– Houdt er rekening mee dat het drukken van uitnodigingen enige tijd kost die je moet reserveren om tijdig te kunnen versturen

– Let op dat je geen spellingsfouten maakt in de namen

– koop je bedank kaartjes op hetzelfde moment als jou uitnodigingskaarten.

– Bestel altijd extra kaarten voor het geval jij te kort komt.

Tafelschikking

Waar zit jij en waar zitten jouw gasten? Traditioneel zitten de ouders, getuigen en ander bruidspersoneel het dichtst bij het bruidspaar.

Let er op dat gescheiden mensen ver uit elkaar zitten. Familieleden die ruzie hebben moeten ook niet bij elkaar zitten.

Maak een indeling van de tafels, en deel als eerst de mensen in, die niet bij elkaar zitten, daarna kun jij de andere gasten indelen.

De tafels worden voorzien van een kenmerk zodat de gasten weten waar ze mogen plaatsnemen.

Menukaarten

Ook de menukaarten moeten er piekfijn uitzien op je grote dag. Je vermeld hierop het bruidsdiner, eventuele keuzes die nog kunnen worden gemaakt bij de verschillende gerechten en de geserveerde drankjes.

Zijn er kinderen op jullie trouwdag? Overweeg om voor de kleintjes een kindermenu te maken met een eigen kaart. Op de achterkant van het menu kun je  dan een leuke kleurplaat afdrukken. De kids gaan zich niet vervelen en het is ook nog eens leuk voor je gasten want zij kunnen genieten van het diner en zich onderhouden met de andere tafelgasten.

Heb jij een buffet op je trouwdag, geef dan duidelijk aan op kaarten die plaatst op de buffettafels wat de voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten zijn. Vergeet niet het vegetarische gedeelte te vermelden, de halal gerechten en de alcoholhoudende gerechten.

Bedankkaartjes

Het sturen van een bedankkaartjes  wordt zeker gewaardeerd door jouw gasten. Je kunt een persoonlijke sfeer creëren als je op elk kaartje een lieve boodschap schrijft.

Het kaartje verstuur je circa twee tot drie weken na het huwelijk. Dan kun je ook een trouwfoto meesturen als herinnering aan de bruiloft.

Als jij ook huwelijksbedankjes geeft bij vertrek van de gasten kun je het bedankkaartjes hieraan bevestigen.

3-6
WeddingFair