Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Edelsmid

Edelsmid

Een edelsmid is een kunstenaar die is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van unieke sieraden en andere voorwerpen van edele metalen. Hij kan jou goed en betrouwbare advies geven over het kiezen van trouwringen.

 

 

Exclusiviteit

Als je trouwsieraden gaat kopen bij de edelsmid zegt dat iets over jouw gevoel voor exclusiviteit. De edelsmid kan dat unieke sieraad op meerdere niveaus voor jou ontwerpen en vervaardigen. Omdat jij de opdrachtgever bent is alles mogelijk. Een voorgesprek en het maken van schetsen horen zeker bij de voorbereidingen. In een voorgesprek krijg je de gelegenheid om jouw wensen naar voren te brengen, je kan het dan hebben over o.a. de materiaalkeuze, kleur en de uitstraling van de ring.

Kleur

Goud is de meest voorkomende edelmetaal voor trouwringen. Tegenwoordig is goud te verkrijgen in veel kleuren namelijk: Wit, geel, rood en het zogenoemde “houtnerf”-goud.

Door geel goud, de enige kleur die wordt gewonnen, te mengen met andere metalen krijgt het zijn kleur.

Aan rood goud wordt meer koper dan zilver toegevoegd, aan wit goud wordt palladium toegevoegd en aan geelgoud wordt meer zilver dan koper toegevoegd.

Bij Mokume Gane vindt de vermenging van de verschillende bestanddelen op een heel bijzondere manier plaats. De kunst is afkomstig van Japanse meesters die zwaarden smeedden. Laagjes metaal worden op elkaar gesmeed en steeds dunner geslagen, gevouwen en opnieuw gesmeed en geslagen. Hierdoor ontstaat een structuur die op houtnerf lijkt. Door dit intensieve handwerk ontstaat een kostbare ring waarvan geen tweede te vinden is.

Nieuw Model

Waarschijnlijk denk je in eerste instantie aan een model wat niemand anders heeft. Dat kan door jou of in samenspraak met de kunstenaar worden ontwikkeld. Jouw partner kan bijvoorbeeld een tekst op jouw trouwring laten zetten. Het kan een belofte zijn, een gedichtje, of jullie namen met jullie datum.

Erfstuk

Als jij een ring als erfstuk hebt, of een ring dat doorgegeven werd door je moeder, oma etc. Dan kun jij deze ring hergebruiken, de edelsmid kan oud metaal omsmelten en het gebruiken in jouw trouwring. Dit hoeft niet een ring te zijn, het kan ook een ketting of armband zijn waar jij speciale herinneringen aan hebt. Zo krijg je een speciale, sentimentele waarde aan je trouwring.

Sommige edelsmeden stellen je in de gelegenheid de ringen samen te maken. Dan neem je dus zelf de gereedschappen ter hand en vertellen jouw ringen een extra bijzonder verhaal.   Als bruid en bruidegom kun je altijd kiezen voor totaal verschillende trouwringen. Voor de symboliek maakt het niets uit, jullie weten zelf dat de trouwringen bij elkaar horen.

WeddingFair