Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Feestlocatie

Feestlocatie

Bruiloftsfeest, Huwelijk, Trouwerij, Bruiloft

Locatie

web icoontje magazine locatie

Kasteel, strandpaviljoen of partycentrum of……..

Voordat je je gaat verdiepen in de locatie(s) waar jullie je trouwdag of onderdelen hiervan willen vieren, is het heel belangrijk om te bedenken hoe je jouw dag en feest eruit wilt laten zien. Als je voor de geijkte invulling van je trouwdag kiest dan zal dit voor de meeste locaties geen enkel probleem zijn. Als je twijfelt over een speciale invulling is het van belang om eerst goed te bedenken wat je eigenlijk het leukst vindt.

Het is jammer als je een locatie hebt gekozen en vervolgens bedenkt dat een Italiaanse lunch, een High Tea of BBQ in de tuin je wel erg leuk lijkt en de locatie hierin niet kan voorzien. En als je een boottocht wilt maken is het handig als de boot bij het restaurant kan afmeren om maar eens wat te noemen. Realiseer je dat de invulling van het feest afhankelijk is van de mogelijkheden van de locatie en omgekeerd en dat niet automatisch alles overal mogelijk is.

Het is ook belangrijk dat een locatie, en dat geldt eigenlijk voor alle aspecten van je huwelijksdag, qua sfeer, stijl en budget bij je past. Je kunt op het gebied van locaties met een meer uitgesproken stijl en sfeer denken aan een locatie met de sfeer van vervlogen tijden zoals een kasteel, de romantiek van een koetshuis of oranjerie of kiezen voor iets heel anders zoals een thema- of pretpark, een strandpaviljoen of een dierentuin.

Als je een aantal ideeën hebt opgedaan van locaties die in aanmerking komen, ga er dan eens langs om iets te eten en/of drinken. Je kunt dan de prijs/kwaliteit verhouding  beoordelen en zien hoe de algehele sfeer en de bediening zijn. Verder is natuurlijk van belang of de ruimte geschikt is voor het soort feest dat jullie in gedachten hebben, heeft de ruimte de juiste grootte, niet te klein maar ook niet te groot en is de indeling goed.

Het is altijd aan te raden om, voor je een definitieve beslissing neemt over de locatie, bij minimaal twee van de in aanmerking komende locaties een schriftelijke offerte aan te vragen. Er kan vaak een groot prijsverschil tussen offertes bestaan, en natuurlijk kan een aanzienlijk prijsverschil de doorslag geven bij de keuze van een bepaalde locatie. Vraag altijd om een gespecificeerde offerte waarin de kostenposten apart worden vermeld. Dit geeft je meer inzicht in de prijs/kwaliteit verhouding dan een heel globale offerte met alleen een eindbedrag.

WeddingFair