Fotohoepel met bloemen wordt jouw liefste fotolijst
Een gouden ring met herinneringen

Hier bij WeddingFair houden we ervan om dagelijkse dingen te veranderen in elegante accenten. Een voorbeeld? Ons nieuwste Doe-het-zelf project, zo van de lens van de fotograaf. Eén blik op deze zeer chique fotolijst Fotohoepel en je zou denken dat het van puur goud was gemaakt. Zou je me geloven als ik je vertel dat dit eigenlijk een van onze favoriete hobby’s van vroeger is? Scroll verder voor onze simpele instructies en ga aan de knutsel!

FOTOLIJST Fotohoepel om zelf te maken
Fotocredit: Ruth Eileen

 

Materialen om de fotolijst Fotohoepel zelf te maken!

Hoepel
Gouden spuitverf
Lijmpistool
Lijmpatronen
Schaar
Satijnen lint (2,5 cm breed)
Fotopapier
Verse bloemen
Dun ijzerdraad

Instructies

Stap 1

Spuit de hoepel aan alle kanten goud met twee dunne laagjes verf. Laat een half uur drogen.

Stap 2

Print je foto’s uit op fotopapier. Wij hebben onze foto’s vierkant gemaakt en ongeveer 7,5 cm breed, met ruimte voor een witte rand, maar je kunt ook een rechthoekig formaat gebruiken.

Stap 3

Knip 5 stroken lint die ongeveer 5 cm langer zijn dan de diameter van de hoepel.

Stap 4

Leg de hoepel op een plat oppervlak – wij deden dit op de vloer en gebruikten de vloerdelen om te bepalen of de linten recht waren! Leg de linten op de hoepel en zorg ervoor dat ze even ver van elkaar liggen.

Stap 5

Zet de linten vast met het lijmpistool aan de achterkant van de hoepel. Zorg dat de linten strak staan als je gaat lijmen.

Stap 6

Leg de foto’s op de linten en verdeel ze naar eigen inzicht. Begin in het midden en werk naar buiten toe, en let op dat de tussenruimte gelijk is. Gebruik een beetje lijm om elke foto vast te maken aan het lint (of gebruik lijm stippen of sterke tape voor een minder permanente bevestiging).

Stap 7

Snijd de bloemen en het groen af tot je er mooie trossen van kunt maken. Schik de bloemen naar eigen inzicht, beginnend met een basis van groen en opbouwend naar de bloemen. Bevestig daarna de stelen aan de hoepel door ze te omwikkelen met ijzerdraad.

Stap 8

Hang de fotohoepel aan de muur of het plafond en geniet!

 

Click hier voor nog een doe-het-zelf project voor je bruiloft