Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Een eeuwenoud geluks-gedichtje voor je huwelijk

blue weddingfair

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een geluks-gedichtje voor je huwelijk is een eeuwenoude tradities waarmee je huwelijks geluk kunt afdwingen. Het gedichtje en het gebruik is een uit Engeland overgewaaide traditie bij het huwelijk. Wat betekent het eigenlijk.

Something old,
something new,
something borrowed,
something blue,

and a silver sixpence in her shoe.

Allereerst is belangrijk: het is een geluksbrenger!

Een geluks-gedichtje voor je huwelijk

Een huwelijks-geluks-gedicht maakt jullie bruiloft persoonlijk! Op de trouwdag gaan jullie een verbond aan. Vrienden en lovers voor het leven. De trouwceremonie en het JA-woord zijn het meest romantische en spannende moment van de dag.  …

Als de bruid aan de voorwaarden voldoet kan zij verschillende vormen van geluk in haar huwelijk tegemoet zien. Dus het is best een belangrijk gedichtje! We leggen het gebruik uit en hebben een paar suggesties:

something old 1
Something Old:

Something Old (Iets ouds) staat symbool voor continuïteit; iets wat nooit zal vergaan. Om deze link te symboliseren kiezen bruiden vaak voor antieke familie juwelen die tot ouders of grootouders behoorden. Bruiden kunnen ook iets van moeder’s of oma’s trouwjurk gebruiken. Een stuk stof gebruiken als zakdoek, sjaaltje of een stukje kant overnemen in de bruidsjurk.

Something New:

Something new (iets nieuws) vertegenwoordigt veel geluk, succes, optimisme en hoop voor de nieuwe toekomst. De bruid hoopt op een mooie toekomst in haar huwelijksleven. De trouwjurk wordt vaak gekozen als het nieuwe item, maar het kan van alles zijn dat nieuw is gekocht voor de bruiloft. Dit kunnen bijvoorbeeld ook de trouwringen zijn. Het dragen van een item op de bruiloft brengt de boodschap dat de bruid en bruidegom een eenheid vormen die voor altijd zal blijven bestaan.

something old 4
Something Borrowed:

Something Borrowed (iets wat je leent) staat er voor dat de vrienden en familie van de bruid er voor haar zullen zijn op de speciale dag en in de toekomst wanneer er hulp nodig is. Bij het lenen is het vooral belangrijk dat het van een gelukkig getrouwde vrouw moet komen, waardoor de vrouw iets van haar geluk uitleent en doorgeeft aan de bruid.

Alles kan worden geleend op de trouwdag, maar het moet daarna wel teruggegeven worden. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de ketting van een goede vriendin die zij op haar trouwdag heeft gedragen, deze kun jij dan om op jouw dag. Het hoeft niet altijd een sieraad te zijn. Denk aan bijvoorbeeld het liedje waar jullie als eerst samen op gaan dansen. Dit kan op het liedje zijn waar je ouders ook voor het eerst samen op hebben gedanst.

blue weddingfair

Something Blue:

Something Blue (iets blauws) staat symbool voor trouw, zuiverheid en loyaliteit. Vaak wordt er iets blauw gedaan bij de kousenband. De kousenbanden werden ook weleens helemaal blauw gedragen. Een ander manier om iets blauws te dragen is een bloem in je haren of het thema van je bruiloft is blauw. Vandaag de dag dragen sommige bruiden zelfs blauwe nagellak of blauwe schoenen.

Oscar de la Renta heeft speciaal voor deze traditie een nieuw parfum ontworpen: Something Blue.

something old 5

A Silver Sixpence In Her Shoe:

Deze laatste zin is een grappige aanvulling van het originele geluks-gedichtje voor je huwelijk. Een silver sixpence is een Engelse munt gelijk aan zes pennies. Deze munt staat voor rijkdom en financiële zekerheid. Wil jij ook graag een silver sixpence in je schoenen op jouw mooie dag, maar trouw je op het strand met blote voeten? No worries! Een silver sixpence aan een enkelbandje is ook te verkrijgen.Die moet je dan wél aan de linkervoet dragen; want dat geeft het meeste effect!

Laat een review achter

WeddingFair