Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 26/10/2020

Scroll to top

Top

Hangouts & Sightseeing in Jamaica

Avontuur of hangmat ew zijn genoeg hangouts & sightseeing mogelijkheden in Jamaica. Op dit honeymoon-eiland maak je een tropische tocht door de Blue Mountains, op zoek naar exotische bloemen en de vlinders die daar omheen fladderen. Zwem met de dolfijnen en pijlstaartroggen nabij Ocho Rios. En neem zeker plaats op een bamboevlot voor een romantische raftingtocht over de rivier Rio Grande, Great River of de Martha Brae.

Jamaicanen zullen er niet aan denken hun gasten op te jagen. “Don’t worry, be happy” blijf liggen in je hangmat tussen de palmbomen en sein even als er een nieuwe rumpunch moet komen. Maar wie wat meer wil zien en meemaken, die is welkom. Het avontuur wenkt.

Don’t worry be happy

Onvergetelijk is een beklimming, dwars door de waterval heen, van de Dunn’s River Falls bij Ocho Rios. Op dit een eiland hoef je je nooit te vervelen! Met meer dan 120 bezienswaardigheden is er keuze genoeg:

Hotspots in Jamaica

Jamaicanen zullen er niet aan denken hun gasten op te jagen. “Don’t worry, be happy” blijf liggen in je hangmat tussen de palmbomen en sein even als er een nieuwe rumpunch moet komen. Maar wie wat meer wil zien en meemaken, die is welkom. Het avontuur wenkt.

Maak een tropische tocht door de Blue Mountains, op zoek naar exotische bloemen en de vlinders die daar omheen fladderen. Zwem met de dolfijnen en pijlstaartroggen nabij Ocho Rios. En neem zeker plaats op een bamboevlot voor een romantische raftingtocht over de rivier Rio Grande, Great River of de Martha Brae. Onvergetelijk is ook een beklimming, dwars door de waterval heen, van de Dunn’s River Falls bij Ocho Rios.

Onze top 5 voor bruidsparen:

 • Bamboo rafting
  Al varend over de rivier Martha Brae (nabij Falmouth) leer je de legende kennen over de beroemde Martha Brae. De legende gaat over een heks van het volk de Arawaks die de Spanjaarden misleidde waardoor het goud niet verloren ging…. Een romantische bamboe vlot tocht van 1 tot 1,5 uur door de tropische omgeving en langs bamboe planten. Onderweg kun je genieten van een Red Stripe of kokosnoot.
 • Ricks Café
  Wat in 1974 begon als een kleine bar, is inmiddels uitgegroeid tot een hot spot van formaat in Negril. Dagelijks kun je hier genieten van een reggae band, kijken naar de spectaculaire sprongen van de Jamaicaanse rotsspringers en genieten van de ondergaande zon. Ook toeristen wagen de sprong van verschillende hoogtes…..
 • The Blue Mountains
  Op 3 juli 2015 is het Blue & John Crow Mountains National Park opgenomen als UNESCO World Heritage Site. Het Nationaal Park is het eerste in het Caribische gebied, dat zowel wordt benoemd als een Natuurlijk én Cultureel erfgoed. De Blue Mountains danken hun kleur aan de altijd hangende mist, en bevinden zich in het oosten van Jamaica. De bergen liggen in het John Crow Mountain National Park, wat ongeveer 6% van het eiland beslaat. Er leven meer dan 800 verschillende soorten planten, 200 soorten vogels en de op één na grootste vlinder Papilo Homerus.
 • Dunn’s river Falls
  Dunns River Falls is een prachtig natuurwonder. Het ligt vlakbij Ocho Rios en is een Jamaica’s “must see and do”. Vanaf het strand beklim je de ongeveer 180 meter lange waterval onder begeleiding van een ervaren gids. De rivier stroomt door een tropische omgeving waar onze kamerplanten tot aan de hemel lijken te reiken. Langs de watervallen loopt een wandelpad, zodat je onderweg kunt uitstappen.
 • Bob Marley museum
  De legendarische reggaekoning Bob Marley zal in Jamaica nooit worden vergeten. Het museum, in het voormalige woonhuis van Marley, is een bedevaartplaats voor de reggae liefhebbers over de gehele wereld. Op de binnenmuren worden een groot aantal schideringen getoond over belangrijke momenten uit het leven van Bob. In het hoofdgebouwvind je krantenknipsels uit de jaren 70 – 80, platina en gouden platen, CD’s en DVD’s, een mengtafel, en verschillende door Bob gebruikte dagelijks artikelen. Aan het einde van de tour wordt een video getoond. Laat je verrassen !

Op dit een eiland hoef je je nooit te vervelen!

Nog meer goede keuzes uit de meer dan 120 bezienswaardigheden:

Bamboo Rafting (https://www.visitjamaica.com/listing/rafting-on-the-martha-brae/53/)
Relaxen op een vlot van bamboe over Rio Grande, Great River of Martha Brae rivier.

Black River Safari (https://www.visitjamaica.com/listing/j-charles-swabys-black-river-safari/39/)
Een tocht door het zoetwatermoeras, de habitat van alligators en visarenden.

Blue Mountains (https://www.visitjamaica.com/listing/blue-and-john-crow-mountains-national-park/256/)
Mooie wandeltochten door de koffieplantages in de mystieke bergen tot 2256 m hoog.

Dunn’s River Falls (https://www.visitjamaica.com/listing/dunns-river-falls-and-park/30/)
Ten westen van Ocho Rios vormen deze watervallen een toeristische topattractie.

Rick’s Café (https://www.visitjamaica.com/listing/ricks-cafe/2973/)
De sunset spot van het eiland bij Negril met de Jamaicaanse rots duikers

Great Houses (https://www.visitjamaica.com/listing/greenwood-great-house/33/ )
Rose Hall Great House en Greenwood Great House nabij Montego Bay zijn als museum ingerichte plantage landhuizen.

Bob Marley Museum (https://www.visitjamaica.com/listing/bob-marley-museum-ltd/6/ )
In Kingston is een museum gewijd aan ‘de legende van de reggae’.

Blue Lagoon (https://www.visitjamaica.com/listing/san-san/514/ )
Een prachtige lagune met blauw water in een romantische tropische omgeving.

Bamboo Avenue  (https://www.unfamiliardestinations.com/hollandbamboostelizabethjamaica/)
De mooie bamboelaan tussen Gutters en Middle Quarters (B7) in het zuidwesten.

YS Falls (https://www.visitjamaica.com/listing/ys-falls/260/ )
Waterval gelegen te midden van 800 ha grasland, waar het water ongeveer 35 meter naar beneden valt in de YS-rivier.

Mystic Mountain (https://www.visitjamaica.com/listing/mystic-mountain/49/ )
In een bobslee achtbaan door de groene heuvels nabij Ocho Rios. Even later maak je een zip-line tocht door de heuvels en kun je een bezoek brengen aan de “Hummingbird experience”

Laat een review achter

WeddingFair