Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Kerst aanzoek: 8 kerstideeën om je grote liefde ten huwelijk te vragen

kerstaanzoek kerstaanzoek

Het is weer Maandag, Mannendag! Om de vriendjes een beetje te sturen naar DE grote vraag heeft WeddingFair acht ideeën voor ze op een rijtje gezet. Zorg dat ze dit ‘heel toevallig’ lezen en dan hopen: misschien word jij wel verrast met een mooi kerst aanzoek… 😉 Voor jullie gaan trouwen, komt er (meestal) een huwelijksaanzoek aan te pas. En wat is er nou leuker dan een mooi aanzoek in de decembermaand? Onderstaande ideeën helpen je vast om haar hand te vragen!

Versieren
Ga gezellig samen de kerstboom versieren! Zet een toepasselijk cd’tje op (Michael Bublé met zijn kerstalbum bijvoorbeeld) en hang de kerstengeltjes in de boom. Als de versieringen er bijna allemaal in hangen, geef je haar een glazen (of plastic) kerstbal waarin je de ring gestopt hebt. Zie je haar gezicht al voor je, als ze ziet wat er in de kerstbal zit?

kerstaanzoek

De hoogte in
Of vraag haar of zij de piek op de hoogste tak in de boom wilt zetten, als finishing touch van jullie meesterlijke kunstwerk. Terwijl zij een stoel pakt om er bij te kunnen, heb jij op de plek van de piek de trouwring gehangen. Als ze de ring vindt, pak je haar bij haar hand en vraag je of ze met je wilt trouwen.

kerstboomaanzoek

Wie het vindt mag het houden
Als jullie met familie kerstvieren met cadeautjes onder de kerstboom, kun je de ring ook inpakken. Zorg dat dit cadeautje het laatst gevonden wordt: dit maakt de verrassing alleen maar groter. Of pak alleen het doosje van de trouwring in, net als in de film Serendipity!

Mmm…
Leg kerstkransjes onder de kerstboom neer in de woorden ‘Wil je met me trouwen?’ Als ze dit heeft gelezen draai je haar om en doe je de ring om haar vinger. Voor het opeten van de kransjes natuurlijk eerst nog een foto maken!

kerstaanzoek

Kalender
Maak een Adventskalender met achter elk deurtje een leuke herinnering of een reden waarom je van haar houdt. Achter het laatste deurtje verstop je je aanzoek. Als je Joods bent kun je dit idee gebruiken voor het Chanoekafeest: elke dag een cadeautje dat steeds meer opbouwt tot het belangrijkste geschenk.

kerstaanzoek

Kerstsfeer
In plaats van de normale kerstverlichting spel je nu de woorden ‘Wil je met me trouwen’ op het dak, een kant van je huis of gewoon in de achtertuin. Als het donker is vraag je haar om de stekker in het contact te steken. Ze zal zeker verrast zijn als ze de kerstverlichting van dit jaar ziet!

kerstaanzoek

Kerstman
Speel een dagje kerstman in een van de grote warenhuizen. Vraag van te voren of een van de vriendinnen van je aanstaande haar meeneemt om te shoppen. Als ze naar je toe komt geef je haar het ultieme kerstcadeau… De kerstman op zijn knieën, dat geeft ontzettend leuke foto’s.

kerstaanzoek

Aftellen
Als het met kerst niet is gelukt kun je altijd nog oud en nieuw gebruiken als dé grote dag van het aanzoek. Als je op een feestje bent kun je je aanzoek namelijk heel goed combineren met het aftellen naar het nieuwe jaar. Net voordat iedereen begint te schreeuwen en te gillen, “10, 9, 8…” vertel je haar hoeveel je van haar houdt. Na iedere seconde dat de groep schreeuwt vertel je haar een reden (je moet dus wel van tevoren weten wat je wilt zeggen). Als de klok dan eindelijk 12 uur slaat en iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar wenst, fluister jij zachtjes de grote vraag in haar oor…

kerstaanzoek
[/vc_column][/vc_row]

Laat een review achter

WeddingFair