Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 28/11/2020

Scroll to top

Top

Life After

lifeafter

WAT NU?

Home Sweet Home!

Helaas is het toch echt zo dat je niet voor eeuwig in die roze bubbel kunt blijven. Na jullie onvergetelijke dag en heerlijke huwelijksreis komt er toch echt een moment dat jullie weer thuis komen.

Vanaf het moment dat jullie weer thuiskomen belanden jullie in de zogenoemde ‘’wittebroodsweken’’. De wittebroodsweken zijn van oorsprong de eerste zes weken na het huwelijk waarin iedereen het pasgetrouwde stel een beetje met rust laat zodat zij aan elkaar kunnen wennen. De naam verwijst naar het wittebrood dat in deze periode gegeten werd, witte brood was namelijk heel erg luxe. Tegenwoordig zijn deze weken eerder bedoeld om samen bij te komen en na te genieten van het bijzondere avontuur.

Het zal best even gek zijn om na een periode van veel geregel, beslissingen nemen en best wat stress ineens weer thuis te zijn. Het normale leven oppakken is dan ineens best een contrast. Zorg ervoor dat je in de eerste weken echt probeert na te genieten. Pak het fotoalbum er nog eens bij of lees het gastenboek nog een keer door. Dit zijn even leuke momenten als alle anderen!

Draag je naam met trots!

Het planen van een bruiloft stopt niet meteen na de grote dag. Er zijn nog een aantal dingen die geregeld moeten worden. Een van de belangrijkste maar ook meteen de leukste is het veranderen van de naam!

Belangrijke documenten zoals je paspoort, rijbewijs, je ID-kaart en allerlei andere documenten moeten aangepast worden. Het is slim om dit alvast te doen voordat je op huwelijksreis gaat natuurlijk! Je kunt je eigen naam behouden, als je de naam van je partner graag overneemt moet je naar het gemeentehuis toe.

Er zijn ook wat naamsveranderingen die je zelf alvast kunt regelen. Je privé- en werke-mailadres bijvoorbeeld, de antwoordapparaten en het naambordje bij de voordeur mogen nu aangepast worden. Ook je status op Facebook kun je nu eindelijk aanpassen naar ‘’getrouwd’’ hoe leuk! De felicitaties zullen zeker binnenstromen. Wees trots op de naam die je mag dragen en geniet er ook van dat je nu echt de ‘’zijne’’ bent!

En verder?

Wat nog meer geregeld moet worden is de wijziging van je burgelijke staat bij de belastingdienst. Daarnaast iets minder vrolijk maar wel belangrijk is het testament wat opgesteld moet worden. Door een huwelijk worden jullie automatisch erfgenamen van elkaar. Het is belangrijk om dit goed op orde te hebben.

Door het huwelijk veranderen ook de verzekeringen. Een verzekering kan bijvoorbeeld goedkoper worden als je getrouwd bent, want sommige verzekeringen hebben jullie nu als echtpaar dubbel als klant. Een gezamenlijke rekening bij de bank is vervolgens ook iets waar jullie aan moeten denken, het is wel zo makkelijk om dit te doen.

Het zijn niet de meest romantische dingen om te doen, maar wel erg belangrijk. Zorg dat je alles op orde hebben zodat niks jullie liefde in de weg staat.

♥ Lees ook deze leuke blog’s ! ♥

blogpost-budgetvriendelijk-weddingpplanner
blogpost-roadtrip-weddingplanner

Laat een review achter

WeddingFair