Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 28/11/2020

Scroll to top

Top

Maak je wedding moodboard

wedding moodboard maken wedding moodboard maken

Elk bruidspaar zit vol met ideeën over hun ideale bruiloft. Die ga je omzetten in beelden als je je eigen wedding moodboard maakt.

Die ideeën kun je het beste samenstellen door middel van het maken van een moodboard. Jij kunt je eigen 3D-moodboard maken tijdens de workshop ‘’Maak je eigen wedding moodboard voor je bruiloft’’.

Bekijk de foto’s van de allereerste editie hieronder:
Op maandag 23 juni melden zich ’s avonds om 19 uur maar liefst 11 bruiden met een introducée bij Bruidshuis D’Amore in Amersfoort om aan de slag te gaan met hun wedding moodboard. Met lapjes heuse bruidsstofjes, linten, parels, satijnen roosjes en natuurlijk veel magazines om te knippen en plakken gingen ze enthousiast aan de slag om hun impressie van de sfeer op hun bruiloft te maken. Met nog een vol jaar aan voorbereidingen te gaan(de bruiden trouwen pas in 2015) werd het moodboard een van de eerste tastbare herinneringen aan de mooiste dag…..

Eensgezind werden kleine details met elkaar uitgewisseld, met interesse werd geluisterd naar persoonlijke verhalen en keuzes waarbij de humor breed aan bod kwam. Met de uitspraak “het is een leuk trouwpak maar wat een lelijke vent zit erin. Daar ga ik thuis een ander hoofd in plakken” kreeg een van de bruiden de lachers aan haar kant. Het was een vrolijke avond vol van prikkelende trouwkriebels; iedereen had er nu al zin in.

Helemaal goed op gang kwam de avond toen de aanstaande bruiden één voor één zelf een trouwjurk mochten uitkiezen om te gaan passen. Eigenaresse Olecia dook samen met de bruid de paskamer in om het plaatjes compleet te maken met hoepels, onderrokken, sluiers, schoentjes en een bloem of een fascinator in het haar. Kennis maken met de “het gevoel van” het dragen van een trouwjurk. Om de verrassing intact te houden gaan we hier geen reacties plaatsen. Tenslotte wil jij zelf zo’n eerste keer zelf en persoonlijk ervaren. En daar krijg je alle ruimte voor! Omdat je meer jurken moet zien om een difinitieve keuze te kunnen maken werden er afspraken gemaakt om nog eens terug te komen voor een vervolgafspraak.

Van de “bruid in de eerste trouwjurk die ik pas” werden schitterende foto’s gemaakt en ter plekke geprint door Bruidsfotograaf Bas Uijlings. Je begrijpt dat de oohhs en aahhs niet van de lucht waren. Tenslotte is het toch heel bijzonder jezelf voor het eerst in zo’n schitterende japon te zien! En dat je liefste introducée je omarmt als de emoties je even te veel worden terwijl de andere bruiden je liefdevol hun begrip tonen. Zij begrijpen als geen ander hoe jij je voelt. En laten we daar niet geheimzinnig over doen: je voelt je TOP! Alle bruiden hebben direct een mooie print mee naar huis gekregen en de fotoshoot in de mailbox volgde enkele dagen later. Helaaaaassss kunnen wij deze persoonlijke foto’s hier niet plaatsen. Maar we hopen volgend jaar wel een trouwfoto van de dames te ontvangen! Want ook wij zijn benieuwd naar de plaatjes van hun real weddings. De foto’s die we wél kunnen laten zien:

Fotografie: www.basuijlings.com      Bruidshuis:  www.damore.nl        Workshop: www.weddingfair.nl

Het maken van een wedding-moodboard is voor iedere bruid erg handig. Beelden waar je blij van wordt roepen dit gelukkige gevoel nog meer aan. Wanneer jij je droombruiloft op één beeld hebt vast liggen, kan je voor jezelf ook makkelijkere beslissingen maken wat je wilt hebben op je droombruiloft. Neem zo vaak mogelijk de tijd om naar je moodboard te kijken en erbij te voelen wat deze beelden bij jou betekenen. Dit kan alleen of met je zus, vriendin, maar ook samen met je aanstaande bruidegom. Een moodboard is een communicatie middel en is een totaalplaatje dat met woorden moeilijk kan worden samengevat.

Lees meer over het maken van een moodboard.

Laat een review achter

WeddingFair