Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 30/05/2020

Scroll to top

Top

Tips voor de mooiste trouwfoto’s

Tips voor de mooiste trouwfoto’s

De mooiste trouwfoto’s, hoe doe je dat?!

Tips voor de mooiste trouwfoto’s, daar heb je wat aan!

Je trouwfoto’s zijn prachtige aandenkens aan de mooiste dag van je leven. Ze zijn erg belangrijk en het zou zonde zijn als je niet 100% blij bent met hoe je erop staat.

Om te zorgen dat je fantastisch op al je trouwfoto’s staat en je altijd met een goed gevoel naar de foto’s zal blijven kijken, geven wij je wat tips voor de mooiste trouwfoto’s!

1. Oefening baart kunst
Als je niet zeker bent over hoe je op foto’s staat, kan het nooit kwaad om gewoon eens te oefenen: ga voor de spiegel staan en ga voor jezelf na hoe jij het leukst op de foto staat. Hoe ziet je gezicht eruit? En je lichaam? Wat is je ‘beste’ kant? Het kan ook helpen om wat foto’s van jezelf te maken. Geen selfies die je met je telefoon maakt, maar full body shots. Gebruik een statief en een camera/telefoon met zelfontspanner. Zo kun je bestuderen hoe je op foto’s staat, wat je kan veranderen en wat er mooi uitziet.

2. Keep it natural
Zichtbare emotie is absoluut het mooiste op trouwfoto’s, eigenlijk op alle foto’s. Ga zo natuurlijk mogelijk op de foto staan, forceer geen glimlach en wees niet bang om je ware emoties te laten zien. Bij ‘echte’ foto’s zal je jaren later nog hetzelfde gevoel ervaren wanneer je de trouwfoto’s er weer bij pakt.

Bron

3. Zorg voor de juiste make-up
Je bruidsmake-up kan de foto’s maken of breken. Gebruik bijvoorbeeld geen zonnebrandcrème en foundation met SPF, want hierdoor ga je er als een spook uitzien op de foto’s. Een nude-kleurige lipstick is ook niet zo’n goed idee, aangezien deze kleur niet goed is terug te zien op foto’s. Ga het liefst voor een mooie kersenrode lipstick of gloss. Deze staat zowel in het echt als op foto’s prachtig.
Zorg er ook voor dat je niet glimt, op foto’s zie je dit namelijk nog erger. Poeder je gezicht daarom goed af, vooral je neus, kin en voorhoofd! Highlighter op je jukbeenderen kan een prachtig effect geven op de foto, maar gebruik er niet teveel van, anders reflecteert dit teveel een foto met flits. Nog make-upinspiratie nodig? Hier vind je 5 prachtige bruidsmake-up looks. [link artikel over bruidsmake-up]

4. De fool-proof pose
Er is een pose die werkelijk iedereen er mooi uit laat zien op foto’s. De pose gaat als volgt: draai een kwartslag en draai je lichaam dan een beetje naar de camera. Houd je schouders naar achteren en buig je voorste knie lichtjes. Zet eventueel je voorste arm in je zij. Succes gegarandeerd!

Bron

5. Smize
‘Smizen’ is een term die bedacht is door topmodel Tyra Banks. Het woord is een combinatie van smile + eyes en het betekent dat je als je deze techniek volgt, zelfs als je niet lacht, je altijd mooi op de foto zal staan. De techniek is om je ogen lichtjes samen te knijpen en aan iets leuks te denken. Het is ingetogen lachen vooral met je ogen. Het heeft even oefening nodig, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, werkt het echt!

6. Sta altijd recht
Onze laatste tip is om altijd rechtop te staan. Als je rechtop staat, sta je altijd het meest flatterend op de foto. Duw je schouders naar achter (niet teveel!), trek je buik een beetje in en, een extra tip, duw je tong tegen je gehemelte aan om ten alle tijden een onderkin te vermijden! Nog een tipje om je zorgen dat je rechtop staat, is om jezelf in te beelden dat er een touwtje aan je hoofd zit waaraan iemand van boven aan trekt.

Met deze tips in the pocket sta jij gegarandeerd goed op al je trouwfoto’s! Bovenal is het allerbelangrijkste natuurlijk dat je plezier hebt. Dan komt die mooie natuurlijke lach helemaal vanzelf. Maar zoals eerder gezegd: oefenen kan nooit kwaad! Veel succes!

Laat een review achter