Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Trends Halslijnen

Trend 2 Halslijnen

Halslijnen

Strapless jurken waren altijd al in. De ontwerpers zijn creatiever geworden met de tijd en hebben meerdere soorten halslijnen ontworpen. Hierdoor heb jij als bruid meerdere opties om uit te kiezen. De ontwerpers hebben elk type van de halslijn denkbaar gemaakt, waaronder de laag uitgesneden halslijn, illusie halslijn, de boothals etc.

Hieronder staan ze allemaal op een rijtje. Welke halslijn wil jij?

1.   Laag uitgesneden halslijn

2.    Illusie halslijn

3.    Boothals

4.    Over de schouder

5.    Hoge hals

 1. Laag uitgesneden halslijn

De laatste seizoenen kom je op de rode loper vaak een laag uitgesneden halslijn tegen. Het is gedurfd, leuk voor een rode loper maar misschien ook voor een bruidsjurk?  Deze laag uitgesneden jurk is ideaal voor bruiden met een kleinere boezem. In tegenstelling tot een hartvormig strapless jurk, zal deze jurk jou vormen meer tot zijn recht laten komen. Deze laag uitgesneden halslijn kan ook staan bij vrouwen met vollere borsten. Kies dan wel een jurk met een goede structuur, zodat alles op zijn plekje blijft.

2.    Illusie halslijn

De naam zegt het al: het laat je denken dat de jurk een gewaagde halslijn heeft, maar zodra jij dichterbij komt zie je dat de optisch blote huid juist wél bedekt is.

Bij deze jurken bedekt een dun, delicaat, doorzichtig en vaak bewerkt, laagje stof het gedeelte van de huid dat bij de strapless jurk bloot blijft waardoor de jurk zacht, elegant en romantisch oogt.  De illusie is naast de uitdagende look ook sexy en glamorous. Deze halslijn wordt vaak geborduurd, met bijvoorbeeld kant.

Deze illusie halslijn met geborduurde kant vond je ook terug in de rode japon die Koningin Maxima droeg op de feestavond van de Kroningsdag.

3. Boothals

Een bootvormige halslijn is een aansluitende rechte halslijn die iets wijder verloopt naar de schouders of licht omhoog reikt naar de hals. Deze halslijn geeft jou dan een moderne maar vooral chique uitstraling. De boothals flatteert bruiden met een slanke nek en smalle schouders. Het is een afrader voor bruiden met een bredere nek en schouders omdat het dan te veel accentueert. Wanneer jij een jurk wilt met een boothals, zorg er dan voor dat de bh-bandjes niet zichtbaar zijn. Ga voor een strapless bh!

4. Over de schouder

Zoals de naam al doet vermoeden wordt de lage halslijn verlengt tot over de schouder. Zo komen je prachtige sleutelbeenderen tot uitdrukking en het accentueert de schouders. Dit is over het algemeen een veilige halslijn selectie en werkt goed als je goed bedeeld bent en/of je een peervormig lichaam hebt. Doordat de halslijn over de bovenarmen valt wordt je lichaam hier optisch verbreed. Je moet deze halslijn dan ook vermijden als je brede schouders hebt en/ of volle armen. Welke lingerie je daar bij draagt zie je hier. Zoek je sterkste punt en de bijpassende japon om je mooiste vormen te benadrukken.

5.    Hoge hals

De hoge hals is weer helemaal in. In combinatie met kant is deze halslijn geschikt voor bruiden met een kleine boezem. Ga jij voor deze halslijn? Kies dan voor een opgestoken haarstijl. Dan komt ook het fraaie achterpand tot zijn recht naast de vrouwelijkheid van de topknot.

De inspiratie voor deze halslijn is afkomstig van de mandarijn halslijn uit China. Deze halslijn is een heel ander stijl in vergelijking met de veelal onthullende halslijnen die reeds besproken zijn. Deze halslijn kun je ook als een laag kraagje zien; doet het ook goed met lange mouwen!

WeddingFair