Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Trends Silhouetten

Trends Silhouetten

Aan de trends herken jij jouw trouwjurk!

Voldoet jouw bruidsjurk aan de trends?

Pasvormen en silhouetten

Nu de bruiden het Nederlandse trouwseizoen tegemoet gaan werden er veel shows gepresenteerd met de nieuwe trouwjurken voor de bruiden die trouwen. Prachtige jurken in vele schakeringen van wit en crème, zachte rose en nude, baby blauw en hier en daar zelfs zwart zweefden over de catwalks. De verfilming van het boek The Great Gatsby heeft menig ontwerper geïnspireerd tot een aantal modellen met een knipoog naar de uitstraling van de 20er jaren met het comfort van vandaag.

Aanstaande bruiden krijgen fascinerende collecties aangeboden om bij weg te dromen. Wij geven je voortdurend nieuwe informatie over de merken, ontwerpers en trends.

Hoofdstuk 1: Silhouetten en pasvormen

Veelvoorkomende pasvormen en silhouetten zijn als volgt samen te vatten:

1.       Fit to Flare

2.       Ballroomrok

3.       Hi-Lo

4.       Peplum

5.       Verhoogde taille

6.       Taille

7.       Zeemeermin rok

1. Fit to flare

Fit to flare betekent dat jouw jurk passend is en flair uitstraalt.

Het lijfje bij een fit to flare jurk is strak en accentueert de vormen van het lichaam. Van een strakke lijfje gaat het over in een uitlopende rok. De uitlopende rok begint net onder je billen. Ben je een slanke bruid? Dan komt jouw vorm tot zijn recht in een fit to flare trouwjurk.

2. Ballroomrok / Prinsessenrok

Bij een prinsessenrok reikt de rok van jouw japon tot aan de grond. Is het thema van jouw trouwdag traditioneel en sprookjesachtig? Dan kan een prinsessenrok zorgen dat jouw jurk bij het thema past. Met deze rok maak jij een magische entree, waardoor al jouw gasten betoverd raken.

Een baljurk accentueert de taille, en geeft je de uitstraling van een prinses. Als jij brede schouders hebt, en de figuur hebt van een champagneglas, dan is deze pasvorm heel geschikt voor jou. De rok heeft veel volume en geeft je het gevoel alsof je omringt wordt door wolken. Heeft jouw toekomstige prins jouw muiltje al gevonden? Met deze jurk bevind jij je in de zevende hemel tijdens jouw bruiloft, en beleef je een prinsessendag.

3. Hi-Lo

Bij deze jurk is de achterkant van de jurk langer dan de voorkant. De hi-lo jurken zijn sterk vertegenwoordigd in de trends voor het aanstaande trouwseizoen. Is jouw trouwdag op het strand of buiten? Dan is deze jurk jouw beste vriend. Laat je benen spreken en kies een paar kekke schoenen.

Doordat je makkelijk uit de voeten komt hoef jij niet jouw jurk omhoog te houden, want de jurk is namelijk aan de voorkant kort. De voorkant wordt dan ook niet vies van het slepen over de grond. Heb jij mooie benen en wil jij deze niet te kort doen? Deze kunnen zich schitteren in een hi-lo jurk.

Voor de bruiden die graag een sleep willen en tegelijkertijd een mooie paar schoenen willen laten zien, is dit een ideale jurk. Je steekt veel tijd in het vinden van mooie hakken, waarom zou je ze dan verbergen?

4. Peplum

De ruffle kan aan een top of aan de jurk toegevoegd zijn en legt daardoor een extra accent op je vrouwelijke vormen. Peplum is een nieuwe trend in de bruidsmode.

Peplum is een andere naam voor een aangerimpelde ruche die als een kort rokje over je heupen valt. De ruffle kan aan het topje of aan de japon zijn gezet. Geeft je een mooi silhouet en versterkt de heup. Als jij jouw curves durft te laten zien is dit een hot trend.

5. Verhoogde Taille

Bij de collecties van 2014 worden er verschillende soorten rokken gezien. Waaronder ook de rok die onder de boezem begint, en losjes over je lichaam valt. Bij deze jurk worden jouw borsten geaccentueerd en verbergt de jurk jouw oneffenheden bij de rest van je lichaam.

Met deze jurk aan op jouw dag kun jij jouw zenuwen aan, met een gevoel van zwierigheid en ontspanning. Jouw gasten ervaren het gevoel ook zodra zij jou naar het altaar zien lopen. Naast deze uitstraling zie jij er vrouwelijk uit.

6. In de taille

In tegenstelling tot de verhoogde taille, wordt er bij deze jurk accent gelegd op het smalste deel van jouw bovenlichaam. Bij een bruid met brede schouders en een slanke taille is het aangeraden om een trouwjurk te nemen waarbij accent wordt gelegd op de taille.

De rok is aangezet in de taille terwijl het bovenlijfje het lichaam nauw omsluit. In de bruidscollecties van 2014 van verschillende designers, is er een ruime keuze aan jurken waarbij de tailles tot hun recht komen. Een prinsessenrok is een taillerok, maar niet alle taillerokken zijn prinsessenrokken.

7. Zeemeerminrok

Een jurk met een zeemeermin rok benadrukt de rondingen van jouw lichaam. Ben je trots op jouw vrouwelijke vormen; dan is dit model een perfecte keuze. Hij verleent jouw silhouette de onmiskenbare vormen van een zeemeermin. Deze vorm wijkt af van de fit to flare jurk. Hier begint de rok net onder je billen. De uitlopende rok, vaak met aan aangeknipt sleepje, van de zeemeermin begint net boven de knieën.

WeddingFair