Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Trouwen, cultuur en tradities

Trouwen, cultuur en tradities

Trouw jij met iemand van dezelfde cultuur als jij en je familie hebben? Of kent jouw lief een heel andere cultuur? Steeds vaker horen wij van Fusion weddings: bruiloften waarbij de bruidegom een andere cultuur naleeft dan de bruid. Na wat schikken en puzzelen creëer je een fantastische samensmelting op jullie trouwdag met de culturen van jouw en je partner.

culturen tradities fusion

Iedere cultuur kent haar eigen rituelen. Het dragen van een sluier komt bijvoorbeeld oorspronkelijk uit het oude Rome: het zou de bruid beschermen tegen kwade geesten. In Nederland snijden bruid en bruidegom samen de taart aan, in België worden er generatie op generatie zakdoekjes doorgegeven.

trouwen tradities

De Grieken gooien met borden en in de Joodse traditie is het gebruikelijk dat de bruidegom een glas kapot stampt. Bij een Hindoe huwelijk geeft de vader van de bruid, na haar verloving, een geschenk aan zijn aanstaande schoonzoon. Dit is zijn goedkeuring voor het huwelijk.

traditie trouwen

Het zijn niet alleen de rituelen die per cultuur verschillen. De bruidsjurken en de pakken van de bruidegom zijn, per cultuur, een verschil van dag en nacht. Bij een Marokkaanse huwelijksvoltrekking is het geen uitzondering dat de bruid 5 tot 7 jurken draagt op haar trouwdag (dat is lang passen in de bruidszaak!) Japanse bruiden dragen een tsunokakushi op het hoofd, een witte doek die om het hoofd gedrapeerd is. De doek moet haar jaloezie, zelfzuchtigheid en egoïsme verbergen. Ook laat de doek zien dat de bruid een goede echtgenote zal zijn voor haar man.

Veel Joodse en Islamitische bruiden gaan gesluierd het huwelijk in, of in ieder geval met het haar bedekt. Een Hindoe bruid wordt prachtig versierd met henna, iets wat minstens drie weken blijft zitten, en een Indiase bruid krijgt een rode stip op haar voorhoofd.

Als je verloofde er een andere levensovertuiging, cultuur of geloof op na houdt dan jij, zorg dan dat jullie de tradities combineren. Verdiep je in de cultuur van je lief, laat de tradities uitleggen zodat je snapt waarom het zo belangrijk voor hem is en zorg ook dat je dat met jouw tradities doet. Of je nu wel of niet eenzelfde afkomst of cultuur hebt: het plannen van de bruiloft kan jou en je aanstaande flink testen. Vooral als de culturen volgens jou moeilijk of ingewikkeld te combineren zijn. Hou daar dus niet aan vast. Alles is mogelijk met zo’n geweldig koppel als jullie en jullie bruiloft wordt fantastisch!

[/vc_column][/vc_row]

Laat een review achter

WeddingFair