Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 28/11/2020

Scroll to top

Top

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Jouw perfecte bruiloft op een prachtig strand, in een stralend zonnetje het Ja-woord geven. Wie wilt dat nou niet? Maar wat zijn de wettelijke regels voor trouwen in het buitenland?

Als je in het buitenland wilt trouwen zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Deze punten staan volledig voor je uitgelegd op de website van de Rijksoverheid . Hieronder vertellen wij je de belangrijkste punten.

Je moet contact opnemen met de buitenlandse instantie die jouw bruiloft gaat uitvoeren, als je als Nederlander ( woonachtig in Nederland) wilt trouwen in het buitenland zoals bijvoorbeeld in het prachtige Italië. Maar let op, want sinds 1 januari 2012 kun je niet meer trouwen op een Nederlandse ambassade in het buitenland.

Aandachtspunten:

1.      Als je woonachtig bent in Nederland  ben je verplicht om je huwelijk te registeren in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA).

2.      In een aantal landen vraagt de plaatselijke overheid om een verklaring van het huwelijksvoornemen. Deze verklaring geeft de Nederlandse ambassade af in het land waar je wilt trouwen.

3.      In een aantal landen gaat de ambtenaar van de burgerlijke stand eerst uitzoeken of je al eerder getrouwd bent geweest of dat je een geregistreerd partnerschap heb met een ander persoon. Hiervoor kan de ambtenaar twee verklaringen vragen. 1. Verklaring van ongehuwd zijn, 2. Verklaring van je huwelijksbevoegdheid.

4.      De regels voor trouwen in het buitenland gelden ook voor het sluiten van een geregistreerd partnerschap in het buitenland. Als je als Nederlander een geregistreerd partnerschap wil sluiten voor in het buitenland, moet je eerst contact opnemen met de buitenlandse overheid. Vervolgens zullen zij beslissen of je in aanmerking komt en wat de vereiste documenten zijn.

5.      Op de landenpagina van de Nederlandse Ambassades vind je meer info Zoek bijvoorbeeld op “trouwen in  frankrijk” en je ziet de website van .nlambassade.org verschijnen.

Geliefde (buiten-) landen om te trouwen

Zeg ‘JA’ tegen trouwen op Aruba!

Zie je het al voor je? Samen met je geliefde jouw ideale droomhuwelijk vieren op een hagelwit strand met palmbomen en kristalhelder water? Aruba is het perfecte paradijs voor jouw droomhuwelijk.

Op het eiland staan verschillende event planners voor je klaar om samen met jou alle details uit te werken. Je kan kiezen voor een onafhankelijke weddingplanner, maar ook voor een weddingplanner die werkzaam is voor het hotel waar jij hebt geboekt. De weddingplanners zullen alles voor je organiseren doormiddel van goede contacten en zijn natuurlijk bekend met het eiland.

Het mooie aan trouwen in Aruba is dat je de volgende dag van je bruiloft meteen al in je huwelijksreis zit. Er zijn veel verschillende activiteiten zowel voor de familie en vrienden als voor het bruidspaar. Buiten dat je zelf een fantastische droomhuwelijk hebt, hebben je familie en vrienden dat ook!

Ga voor meer informatie naar  de website van aruba.

Trouwen in Italië

Congratulazioni!

Italië.. het perfecte land voor jouw huwelijksdag. Waar je ook komt je proeft de romantiek gelijk. Maar wat zijn de vereisten om in Italië te kunnen trouwen? Om als Nederlander te kunnen trouwen in Italië moet je een geboorteakte en een verklaring van de huwelijksbevoegdheid inleveren. Let hierbij wel op dat de zojuist aangegeven documenten recent moeten zijn, ze mogen niet ouder zijn dan zes maanden.

Aandachtspunten:

Italiaanse wet:

In de Italiaanse wet staat dat als je als vrouw eerder gehuwd bent geweest je na 300 dagen na de definitieve uitspraak van de scheiding opnieuw in het huwelijk mag treden. Ondertrouw is niet noodzakelijk voor een huwelijk in Italië tussen twee Nederlanders die niet in Italië wonen. Als je in Italië trouwt, wordt in Nederland, het in Italië rechtsgeldig gesloten huwelijk, dat vastgelegd is in een Italiaanse akte, erkend.

Niet Nederlands?

Als je in een ander land dan Nederland geboren bent moet je navragen of jouw geboorteakte van jouw herkomst wordt geaccepteerd in Italië.

Keuze huwelijk

Net als in Nederland kan je in Italië ook kiezen of je wilt trouwen in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Voor meer informatie over trouwen in Italie of in andere landen is te vinden via de website .nlambassade.org

WeddingFair