Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Trouwen op een Herenboerderij

Trouwen op een Herenboerderij

Trouwen op een Herenboerderij in de Gelderse Achterhoek

Herenboerderij en Rijksmonument Erve Lieftink werd een trouwparadijsje voor één dag. Bruidspaar Rens en Joline trokken de “stoute rubberlaarzen” aan en kregen toestemming op hun droomlocatie in het huwelijk te treden. Omgeven door rust en horizon vierden zij met familie en vrienden hun liefde in de weidse graslanden van Geesteren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Zo beleefde Trouwambtenaar Georgette Wekking de dag

“Het bruidspaar had mij benaderd om hun huwelijk te voltrekken en het werd een hele bijzondere. Met name de manier waarop ze het allemaal hadden aangepakt. Ze huurden de boerderij een hele week, om er eerst samen een paar dagen van te voren al te zijn, en om alles goed voor te kunnen bereiden qua aankleding, veel DIY dingetjes. Van houtjes die je als gast kon inbranden met een tekst erop tot aan een prachtige tent die er neer gezet werd voor ’s avonds. Er was geen band, maar bij het kampvuur werd er muziek gemaakt door een gitarist. Heel intiem allemaal. Wat voor hun heel logisch was dat iedereen mocht doen waar hij /zij zin in had. Niks geen dresscode, gewoon lekker jezelf zijn. En die sfeer was ook heel duidelijk aanwezig.”

De trouwlocatie was voor hun het ultieme gevoel van midden in de natuur trouwen. Vandaar dat ze die locatie hadden uitgezocht, en wat heel belangrijk was dat zij zichzelf daar helemaal thuisvoelden door er eerst een paar dagen te vertoeven. Dat thuisvoelen wilden zij ook overbrengen op hun gasten, wat zeker is gelukt.

Bride on a budget

Hoewel het nauwelijks te combineren lijkt met trouwen op een herenboerderij was het bruidspaar erop gefocust binnen hun budget te blijven. Dat lukte prima door samen met familie (zus) en vrienden veel zelf of in eigen beheer te doen. Er werd geknutseld en geplakt voor de slinger van hartjes, de verwijzingsbordjes en de verschillende decoraties.

De schattige dienblaadjes met flesjes, snoepjes en bloemetjes werden eigenhandig geselecteerd en de legerkist kwam zelfs uit eigen voorraad. Met de styling-hulp van zus kwam de gewenste intieme, ongedwongen, laissez-faire sfeer op een natuurlijke manier tot stand. Alsof het nooit anders was geweest; en dan klopt het!

Duurzaam, biologisch en verantwoord

Passend bij hun voorkeuren kozen Rens en Joline voor sfeervolle duurzaamheid. Dus de voor de BBQ werd gekozen voor een heuse smoker en verantwoord vlees. De lievelingshapjes werden ingekocht bij de biologische bakker en de buurboeren stonden garant voor een goed gevulde ijskar met overheerlijk ambachtelijk ijs.
De ceremonie en de avond werden omlijst door live-muziek van singer-songwriters die zichzelf begeleiden. Met frisse italiaanse bubbels van Prosecco werden de kelen gesmeerd en waaierde de conversatie als een tinteling door de feestgangers.

De gasten hebben we gevraagd een eigen lichtbron mee te nemen

Joline: Alle gekochte potten hebben wij op een zomerse middag bekleed met touw om het in onze stijl te maken. Daarbij hebben we zelf 50 hartjes geknipt om deze met wasknijpers op te hangen in de omringende heggen. Van steigerhouten planken maakten we wegwijzer-bordjes naar de locatie en de ceremonie. Bij Ikea werden 20 kleedjes voor als het koud zou zijn geshopt. En onze vaders kregen de nobele taak om in de ochtend de auto vol te proppen met bestelde helium ballonnen en om wilde bloemen te plukken.

De zus van Rens heeft uiteindelijk de tuin aangekleed tijdens ons foto momentje. Het resultaat was TOP: een knusse “star”tent met heaters, loungebanken, poefs, zitzak, en onze eigen accessoires zoals legerkist, kaarsenhouders etc.

Aan al onze gasten hadden we gevraagd om een bron van licht mee te nemen. Hierdoor ontstond een mix van lampjes, geplaatst aan en op meubels die allemaal buiten onder een grote tent stonden, onze huiskamer was compleet! Singer & songwriter Froukje van de Velden maakte de huiselijke sfeer echt af. Rond de klok van 21.00 uur,  in het donker, allemaal met een kleedje knus bij elkaar, de warmte opzoekend van de heater of het kampvuur, luisterend naar een geweldige stem met de mensen die je liefhebt.

Dit kan toch niet beter?!

Laat een review achter

WeddingFair