Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Trouwlocatie

Trouwlocatie

De trouw- en feestlocatie kiezen; waar is de startlijn?

Trouwen kan tegenwoordig bijna overal en nagenoeg gedurende de hele week. Jouw mogelijkheden zijn dan ook praktisch onbeperkt aangezien er ook geen verplichting meer is dat je moet trouwen in een gemeente waar één van de echtgenoten woont. Omdat je echt heel veel keus hebt is het noodzakelijk dat je eerst nadenkt over de vorm van jullie dag.

De trouwceremonie in het gemeentehuis of vrije trouwlocatie, religieuze bijeenkomst, receptie en een feest.. . Er gebeurt veel tijdens je trouwdag ; op hoeveel verschillende locaties wil jij dat doen?

De trouwlocatie is de plek waar veel huwelijkse herinneringen samenkomen. Het is dé plek waar je de I-do’s gaat uitwisselen, het is de plek waar je een echtpaar wordt en het is de plek waar je het ja-woord bezegelt met de eerste echtelijke zoenen. De beelden van de fotograaf zullen je dromen over de dag helpen opbouwen. Maar alle gevoelens en emoties van dát specifieke moment blijven je altijd bij.

Als je gaat trouwen, dineren en feesten op dezelfde locatie komt er een belangrijke budgettaire kwestie om de hoek kijken. Het feest met de catering op de feestlocatie zijn de hoogste kostenpost van de trouwdag; maak de keus zorgvuldig, praat er samen nog eens over, “sleep on it” en laat dan je hart spreken; dan heb je zeker de juiste keus gemaakt!

Trouw je ’s morgens en wil je ’s avonds een feest: waar ga je dan heen met je gasten en hoe ga je ze vertroetelen? Foto’s maken doe je dat vooraf, tussendoor, op een locatie, met of zonder de gasten….

Of euhm, denk je aan trouwen in het buitenland en moet je nog een locatie vinden? Kortom schrijf of teken een plan!

Als je ook een religieuze ceremonie wilt op je trouwdag doe je dat meestal in het godshuis wat je kent. Dat kan een prima basis zijn om alle andere activiteiten “in de buurt” te houden. Zeker als je op dezelfde dag ook wettelijk trouwt. In een flink aantal gevallen kan dat dan tegenwoordig ook weer op één en dezelfde locatie. Dus…. Aan de slag er is veel uit te zoeken en genoeg om over na te denken.

Oriëntatiefase in de zoektocht naar de trouw- en feestlocatie voor jouw perfecte bruiloft

Wist je dat 62% van de aanstaande bruidsparen hun locatie vindt op een trouwbeurs? Dat is dé ideale gelegenheid om in een beperkt tijdsbestek met een flink aantal bedrijven persoonlijk kennis te maken. Daarnaast worden ook magazines uitgeplozen (37%), flink op internet gesurft (48%)en zijn de ervaringen van familie en vrienden (31%) ook heel belangrijk  voor het vinden van de droomlocatie. (bron:  trouwmonitor van de NTBO)

Zorg voor een goede voorselectie. Kies niet teveel locaties, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Wij hebben een aantal suggesties, waar jullie aan kunnen denken wanneer jullie een trouwlocatie zoeken, op een rijtje gezet. Zo wordt ook het schrappen van een aantal opties makkelijker.

Wees niet bang om je te laten verrassen! Op een website of op plaatjes kun je een locatie niet beoordelen. Voldoet de locatie op het eerste gezicht aan (een deel van) jullie wensen maak er dan een 2e keus van. Wie weet wat er gebeurt als je live gaat kijken en ook de omgeving in je op kunt nemen. Ook de kwaliteit van de keuken kan doorslaggevend zijn voor de definitieve keuze. Zoek een aantal droomlocaties, en natuurlijk een aantal “twijfelachtige” tweede keuzes en ga gezellig samen op stap. Maak een afspraak en neem de tijd. Dit wordt de hoogste kostenpost van de trouwdag; maak de keus zorgvuldig, praat er samen nog eens over, “sleep on it” en laat dan je hart spreken; dan heb je zeker de juiste keus gemaakt!

1 Planning

Als je een populaire trouwdatum hebt gekozen is een goede planning van belang. Begin op tijd met je zoektocht! Op deze dagen zijn de populairste trouwlocaties snel volgeboekt en vis je achter het net. Wanneer jullie locaties hebben uitgezocht die je gaat bezoeken, doe dit dan zo snel mogelijk. Voor je het weet, zijn andere bruidsparen je voor geweest en is de enige oplossing een andere trouwdatum te kiezen… Als je de afspraak maakt voor de persoonlijke kennismaking kun je altijd even vragen of je vrijblijvend een optie mag plaatsen op de gewenste dag. Dat geeft rust.

2. Sfeer

Afhankelijk van de sfeer die jullie kiezen voor de bruiloft, selecteer je een locatie. Het ziet er niet altijd even goed uit wanneer jullie een moderne bruiloft houden op een boerderij. Ga na wat voor sfeer jullie willen op de grote dag, hebben jullie een thema? Wil je een Koninklijke huwelijk met allure, liever met je voetjes in het zand op het strand, hou je van de sfeer van een bruin café, ben je juist wild op design, wil je chillen of trek je stoere westernboots aan onder je jurk? Jouw thema en de sfeer moeten in te passen zijn op de locatie, zo kan de locatie het thema versterken en jou een  nóg beter gevoel geven bij de keuze die je maakte.

Voor een romantische bruiloft kun je denken aan  een landgoed of een kasteel. Voor een moderne bruiloft kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hip design-hotel, een losse sfeer bereik je makkelijk op het strand en de cowgirls zoeken het open veld op, feesten in een stoere tent en maken foto’s in de nabijgelegen hooiberg. Wie zei dat kiezen eenvoudig was? Haha

3. Capaciteit

Hebben jullie het er al over gehad hoeveel gasten jullie uitnodigen? Dit is namelijk van groot belang bij het kiezen van jullie trouwlocatie. Als jij 300 gasten gaat uitnodigen, heb je niks aan een zaaltje van maar  100m2. Per gast kun je ongeveer 1,5 m² ruimte berekenen. Het is ook niet de bedoeling dat je voor 50 gasten een zaal kiest die geschikt is voor 200 man. Iedereen zit ver van elkaar, en er zal geen gezellige sfeer mogelijk zijn.

4. Bereikbaarheid/ ligging

Een derde punt waar jullie op moeten letten is de bereikbaarheid. De gasten moeten er makkelijk kunnen komen. Het kan ook zo zijn dat er gasten met openbaar vervoer komen. Als de locatie in een buitengebied ligt mag je extra kosten voor vervoer incalculeren.

Het kan ook zo zijn dat een deel van de familie op grote afstand woont en een lange reis met de auto, trein of vliegtuig moeten maken. Zijn er dan ook mogelijkheden in of nabij de locatie te overnachten?

5. Budget

Bij het zoeken naar een locatie moet je natuurlijk ook op het budget letten. Overleg samen welk bedrag jullie maximaal aan de locatie willen uitgeven. Vertaal dit eventueel naar de kosten per persoon als je dat overzichtelijker vindt. Zo wordt het kiezen van een locatie iets makkelijker. Vinden jullie toch een gedroomde locatie die meer gaat kosten dan het budget? Check dan of jullie de andere uitgaven voor de bruiloft kunnen verlagen, waardoor jullie dat extra geld in de locatie kunnen steken. (voor het overzicht van alle kosten kun je de trouwagenda aanvragen). Maak er echter nooit een sluitpost van en budgetteer een bedrag voor onvoorziene kosten.

Mogelijkerwijs kan de locatie ook met je meedenken. Soms bieden zij complete huwelijks-pakketten aan. Hierin zit dan bijvoorbeeld de catering, huur van de tafels, de  stoelen en tafellinnen naar keuze. Allemaal kosten die je moet maken als je een zaalruimte huurt die je helemaal naar eigen smaak en voorkeur kunt inrichten.

Kun je hier het onvergetelijke feest van je bruiloft vieren waar je vrienden er nog lang over napraten? Dan heb je de beste locatie gevonden. Let’s get married!

WeddingFair