Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Ultra Violet Purple, Pantone kleur van het jaar

Ultra Violet Purple, Pantone kleur van het jaar

Ultra Violet Purple, Pantone kleur van het jaar, toepassen op jouw bruiloft?!

Elk jaar kiest Pantone, het enige bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, de kleur van het jaar uit. Ultra Violet. Deze kleur vertelt wat het komende jaar trendy wordt in de wereld van mode, design en kunst. De kleur die dit jaar is uitgeroepen tot kleur van het jaar is PANTONE 18-3838 Ultra Violet. ‘’De kleur van het jaar 2018 verlicht als het ware de weg naar wat nog moet komen.’’, zegt Pantone zelf over de paarse kleur.

Hoe kun je Ultra Violet Purple toepassen op jouw bruiloft?!

Deze paarsblauwe tint staat voor originaliteit, vindingrijkheid en wijst je naar de toekomst. Symbolisch is dit dus een prachtige tint om te gebruiken als themakleur op je bruiloft. Of misschien subtieler als een accentkleur.

 

 

Ultra Violet Purple is een prachtige kleur die luxe en creativiteit uitstraalt. De paarse kleur staat zowel goed bij de man als bij de vrouw. De perfecte mix van romantisch en serieus. Zoals eerder gezegd: de perfecte kleur voor jouw bruiloft! Geen idee hoe je deze kleur op je je bruiloft kunt gebruiken? Wij helpen je op weg met een aantal leuke ideeën!

Paars in het bruidsboeket
Je kunt de kleur van het jaar in je bruidsboeket verwerken voor een subtiel effect. Kies voor een boeket geheel in het paars voor een statement, of mix de paarse tint met lichtere paarse tinten of met roze en wit. Paars tinten staan prachtig bij een witte jurk en zorgen dat je algehele look rust en luxe uitstraalt.

Bruidegom in het paars
De bruidegom moet natuurlijk ook binnen het kleurthema passen! Hijs je als bruidegom geheel in het paars of ga voor bijvoorbeeld een chique grijs pak en kies daarbij voor paarse accenten in verschillende kleuren. Een stropdas en/of corsage in het paars geeft bijvoorbeeld een mooi, maar subtiel effect.

Het decor en de locatie
Het decor en de locatie zijn hetgeen waarbij je met thema’s en kleurgebruik helemaal kunt uitpakken! Overal op je bruiloft kun je de prachtige paarse kleur terug laten komen: op de tafels, bij de ceremonie, in de bloemstukken en in servies, meubelstukken en versieringen. Paars in combinatie met goud of zilver geeft de locatie een super luxe uitstraling. In combinatie met groen en hout zal de locatie juist rust en nuchterheid uitstralen.
Je kunt ook op zoek gaan naar locaties die van nature paarse elementen hebben, zoals de lavendelvelden in Frankrijk. Echt een super romantische locatie om te trouwen én het ruikt ook nog eens heerlijk naar lavendel! Groene locaties zoals het Nationale Park de Hoge Veluwe of, als je verder weg van huis wilt trouwen, de Toscaanse heuvels, zijn ook prachtige decors voor een bruiloft met paars thema.

Ga voor een paarse make-up look
Paars is prima te verwerken in een make-uplook. Paarse oogschaduw is erg toegankelijk en staat vooral mooi bij groene en lichtbruine ogen. Als je voor een wat minder standaard make-uplook wilt gaan, kun je kiezen voor een lipstick in een paarse tint. Toch iets te heftig? Ga voor een roze of nude  lipstick met paarse ondertoon en eventueel daaroverheen een glanzende lipgloss. Dit is wat ‘veiliger’ en staat de meeste vrouwen mooi!
Ook in je haren kun je spelen met paarskleurige accessoires: paarse bloemen in opgestoken haar of in golvende lange lokken, een tiara met paarse elementen of een paarse haarspeld.

Je bruidsmeisjes in het paars
Vergeet ook de bruidsmeisjes (en bruidsjonkers!) niet! Zij spelen een belangrijke rol in het (kleuren)thema van je bruiloft en maken het tot één geheel. Ga op zoek naar jurkjes voor de bruidsmeisjes in eenzelfde paarse tint, of kies voor elk jurkje in nét een andere paarse tint. Dit geeft een mooi en speels effect. De bruidsjonkers kunnen nette schoenen in het paars dragen of wat paarse accessoires.
Je kunt zelfs kiezen voor een dresscode en de gasten vragen of zij in iets paars naar de bruiloft willen komen. Zo is je bruiloft helemáál in een stijl!

Paarse hapjes en drankjes op de bruiloft
Ja, paars voedsel klinkt misschien een beetje gek, maar het staat super cool en maakt het paarse thema helemaal af! Kies bijvoorbeeld voor paars glazuur op donuts, een paarse topping op cupcakes of maak een paarse limonade, bijvoorbeeld van lavendel! Verwerk bosvruchten in het eten zoals blauwe bessen of bramen. Deze zorgen voor de paarse kleuraccenten.

En dan… de taart!
De wedding cake kan natuurlijk niet ontbreken op de bruiloft en moet uiteraard geheel binnen het kleurenthema passen! Ga voor een taart met paars glazuur of paars fondant. Of kies voor een subtielere bruidstaart in het wit met paarse accenten, zoals bloemen, paarse snoepjes en of een mooi kleurverloop van paars naar wit!

Nog meer paars
De themakleur hoeft natuurlijk niet alleen maar zichtbaar te zijn op de bruiloft zelf. Ook vóór de bruiloft kun je de gasten laten weten welke kleur jouw bruiloft heeft, bijvoorbeeld door middel van een uitnodiging in een mooie paarse tint. In combinatie met gouden of zilveren handlettering zullen de uitnodigingen er­ prachtig uitzien. ♥♥♥

Wij hopen dat we je genoeg inspiratie hebben gegeven voor een bruiloft in de meest trendy kleur van 2018! Hoe ver je het kleurenthema ook doortrekt op je bruiloft, het zal sowieso prachtig worden!
Wat vind jij van paars op je bruiloft? Mooi of een echte no-go? –

Bronnen van de foto’s en de collages:
www.pinterest.com  www.canyonfallsvegas.com/  www.weddingsonline.ie   www.fiftyflowers.com/   www.weddingchicks.com   www.modwedding.com/   theeverylastdetail.com/   www.stylemepretty.com/   www.google.com   www.holland.com

Laat een review achter

WeddingFair