Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 03/06/2020

Scroll to top

Top

Verzekeren en financiën

Verzekeren en financien

Huwelijksdagverzekering, Bruiloftverzekering, Trouwdagverzekering

Tegenwoordig zijn geen twee trouwdagen hetzelfde.

Moderne bruidsparen besteden veel tijd en moeite om de mogelijkheden voor hun perfecte trouwdag te onderzoeken. Met standaard oplossingen wordt geen genoegen meer genomen. Zij kiezen ervoor alle facetten van de grote dag de invulling te geven die bij hun persoonlijkheden en beleving past. Kies je voor een romantische, klassieke, moderne of hippe trouwdag, in elk geval moet je trouwdag chic zijn. Chic is persoonlijk en naar jullie wensen gevormd. Dat moet ook de uitdaging zijn voor de bedrijven met wie je in zee gaat.

Je trouwdag is niet alleen de mooiste maar waarschijnlijk ook de duurste dag van je leven. Een bruiloftsverzekering: neem het zekere voor het onzekere Natuurlijk ga je er van uit dat alles op je trouwdag goed verloopt maar er zijn omstandigheden waar je geen invloed op kunt uitoefenen en die je trouwdag wel ingrijpend kunnen beïnvloeden. Je denkt er liever niet aan, maar wat gebeurt er, om maar een aantal rampspoeden te noemen, ingeval van ernstige ziekte van naaste familieleden, een verkeersongeval van de getuigen of brand in de feestlocatie. In deze gevallen kan het zijn dat jullie je huwelijk willen of moeten uitstellen, maar iedereen die beroepsmatig bij jullie huwelijk betrokken is moet wel betaald worden.

Met een bruiloftsverzekering neem je het zekere voor het onzekere, alle kosten van uitstel, afstel of onderbreking van jullie huwelijksdag worden vergoed tegen een premie die slechts een fractie van de totale uitgaven bedraagt. Het budget: realistische of letterlijk onbetaalbare plannen   Wees bij het maken van je plannen realistisch ten aanzien van het beschikbare budget. Je kunt natuurlijk allerlei plannen maken om er later achter te komen dat ze niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk onbetaalbaar zijn. Om het laatste te voorkomen kun je beter nu al een soort indicatie budget vaststellen, zodat je enig idee hebt wat er te besteden valt. Wees realistisch, reken niet teveel naar jezelf toe. Realiseer je ook dat de kosten vaak hoger uitvallen. Het is verstandig om tien procent van het totale budget voor onvoorziene uitgaven te reserveren.

Begin alvast eens met het maken van een voorlopig kostenoverzicht. Het is misschien een idee om hiervoor een soort kasboek te gebruiken en, zeker in eerste instantie, de bedragen met potlood in te vullen. Noteer alle kostenposten die je in dit stadium kunt bedenken. Denk hierbij aan ondermeer: drukwerk ten behoeve van de uitnodigingen, portokosten, kleding voor jullie als bruidspaar, een bijdrage aan de kledingkosten voor eventuele bruidskinderen, kosten van de locaties (inclusief gemeentehuis en eventueel kerk), eten en drinken, bruidstaart, trouwringen, bruidsboeket en corsages, bloemen ter versiering van stadhuis en/of kerk, fotograaf, vervoer, eventuele band, cadeaus voor getuigen en eventueel bruidspersoneel, notaris en een eventuele huwelijksreis.

Houdt het gum gedurende het traject bij de hand zodat je de bedragen eenvoudig kunt aanpassen. Blijf letten op het totale budget en zorg dat je dit bij het aanpassen van de verschillende kostenposten niet overschrijdt. Zeker als je plannen groter blijven dan je budget kun je het volgende bedenken: Vaak vinden ouders het heel leuk om een financiële bijdrage te geven of om bijvoorbeeld de bruidsjurk te betalen. Realiseer je ook dat als je geld vraagt – een envelopje op de uitnodiging – je gasten in praktijk hun eigen hapjes en drankjes, en dus een groot deel van jullie huwelijksfeest betalen.