Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Volslanke bruiden, geniet van je trouwdag!

Volslanke bruiden, geniet van je trouwdag! volslanke bruiden genieten

Volslanke bruiden, geniet van je bruiloft met deze tips.

We gaan je hier geen lesjes geven in verhullen en verbloemen. Lijnenspel in trouwjurken die volslanke bruiden beter (zouden) staan, en waar we zeker niet negatief over beginnen te kleppen zijn de kilo’s. Een dikke bruid kiest zelf voor het trouwmoment, het verloop van de dag en hoe ze er het liefst uit wil zien. WIJ zien het liefst een stralende bruid. Van petit tot plus size….

Als je volslank bent (of gewoon dik) kan dat een extra druk geven op ons toch al stressvolle leven. Iedere vollere vrouw die wel eens: een sollicitatiegesprek heeft gehad, een bezoek aan een arts moest brengen, kleding ging passen en kopen, een zitplaats heeft gezocht in een overvol theater etcetera…. weet dat de verwachtingen van andere personen ten aanzien van dikke mensen soms overweldigende onplezierige ervaringen tot gevolg hebben.

Die ervaringen en rotgevoelens schuiven we terzijde. Vandaag krijg je lichaams-vriendelijke tips voor plus-size bruiden die je bergen aan stress besparen en die jouw speciale dag ook werkelijk speciaal maken in plaats van overladen met stress.

volslanke bruid
volslanke bruid
volslanke bruid

1. Je moet niet afslanken

Al zeg je twintig keer tegen jezelf dat je geen gewicht hoeft te verliezen, omdat je het niet wilt geloven! Ik zal je zeggen; Het hoeft echt niet! Geniet zorgenvrij van alle voorbereidingen en geef jezelf geen extra stress. Stel je voor dat je #trouwjurk een aantal keren moet worden ingenomen, of…. zou je dat willen?  Je hoeft niet te voldoen aan de verwachtingen hoe een bruid eruit moet zien. Jij gaat trouwen, dus jij bent de bruid! Dus waarom niet gewoon genieten in je eigen prachtige lichaam?

2. Oefen met genieten, van in het middelpunt van de aandacht te staan

Zodra je bent verloofd kan de verwarring toeslaan. Plotseling komen zogenoemde “bekenden” op je af om te vragen of ze “dé ring” mogen zien. Of je wordt bedolven onder ongevraagde adviezen over de kleur en vorm van jouw trouwjurk of de bestemming van de huwelijksreis.
Personen die je slechts kent van een afstand willen details van je horen waar je zelf nog niet eens over hebt nagedacht. Échte vrienden maken al snel plannen over het verlovingsfeest en de vrijgezellenparty. (Niet dat het verplicht is maar jij kunt dat wel zo ervaren)

Genieten kun je leren! Zorg dat je ervan geniet! Train jezelf in de spiegel, tegen je aanstaande, je ouders, broers of zussen, het maakt niet uit. Zorg dat je kunt glimlachen en plezier hebt voor het aankomende huwelijk! En eerlijk gezegd, het is een goede gewoonte  dat de bruid in het middelpunt van de aandacht staat op deze prachtige dag.

volslanke bruid geniet

3. Kijk op websites van specialisten voor volslanke bruiden

Wereldwijd wordt de bevolking voller. Maat 44 is in Nederland een gemiddelde maat voor bruiden; dus ga lekker surfen en shoppen op sites die zich hebben gespecialiseerd in bruiden van maat 44 tot 70. Als je afspraak maakt in een dergelijke winkel weet je zeker dat je veel keus hebben in jouw maat én je wordt omringd door grote bruiden die ook op zoek zijn naar de perfecte #bruidsjurk; en dat voelt vertrouwd!

Om je te laten zien dat een stevige bruid veel opties heeft om, uit te kiezen hebben we een fotoalbum geplaatst met allerlei verschillende details. Mét mouwtjes en zonder, strapless of juist met schouders, laagjes over elkaar, in kleur, medium lang, van A-lijn tot Meerminnelook en van kant tot chiffon. Wij adviseren: passenpassen en nog eens passen. Kies de jurk waar je verliefd op wordt; dat is de jurk waarin je je van het ene op het andere moment “de bruid” voelt!

4. Vind een pas getrouwde bruid die als vraagbaak fungeert

Zonder erover na te denken kun je op social media makkelijk iets posten over jouw (jullie) plannen over de planning van de bruiloft. Vrienden zullen je overstelpen met goed bedoelde tips. Dat lijkt leuk maar je moet overal over nadenken én beslissingen nemen zonder iemand voor het hoofd te stoten. Dan is het handig als je iemand, die je vertrouwt, in vertrouwen kunt nemen.

Een pas getrouwde bruid praat graag voluit en open over haar eigen bruiloft, geeft tips en vertelt je ook de overwegingen om tot een besluit te komen. Zo’n adviseuse is haar gewicht in goud waard. Je kunt honderduit vragen over alle details, zoals drukwerk, aantal gasten, wie wel en wie niet uit te nodigen, het aantal corsages, welk ondergoed te kiezen enz. Haar input is onbetaalbaar en je zelfs op je “domste” vragen krijg je een antwoord.

Als je niemand hebt in je directe omgeving kijk dan eens of je het prettig vind om je op Facebook bij een groep aan te sluiten. Je kunt altijd eerst meeluisteren om te bekijken of het je bevalt. Een handige groep Is bijvoorbeeld: Ik ga trouwen!

5. Er volslank uitzien op je trouwfoto’s is perfectie

Je hebt niet gelijnd dus je ziet eruit als jezelf. Yeah! Je draagt een prachtige, bijzondere jurk. Je make-up is perfect gedaan voor de dag en je haar was nog nooit zo mooi. Maar ECHT, dat ben jij! Ten voeten uit. Laat lekker veel foto’s maken want zo’n dag beleef je maar 1 keer en alle herinneringen moet je koesteren.

6. Geef je grenzen aan en koop spulletjes die bij jou passen

Er is geen goede reden te verzinnen om met familie of schoonmoeder in discussie te gaan over jouw gewicht. Evenmin is het nodig je visagiste uit te leggen dat ze jouw dubbele kin niet hoeft te benadrukken met scherpe contouren. Het bruidshuis hoeft ook geen maatje kleiner te bestellen “voor het geval dat”. Neem vandaag de beslissing dat jij al jouw perfecte zelf bent en voor niemand hoeft te veranderen.

7. Controleer alles en gaan met die banaan

En dan als laatst,e check je natuurlijk even of je alles van je lijstje heb kunnen afstrepen! Alles is geregeld, zelf zie je er prachtig uit. Dan is het enige wat je nog hoeft te doen: genieten! Probeer te ontspannen, denk terug aan al je trainingsmomentjes om te GENIETEN van deze prachtige, unieke dag!

volslanke bruid taarttopper

Laat een review achter

WeddingFair