Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WeddingFair | 17/05/2021

Scroll to top

Top

Workshop maak een moodboard voor je bruiloft

In de workshop maak een moodboard voor je bruiloft worden jouw ideeën over de perfecte bruiloft op een canvasdoek uitgebeeld.

Planning

Web icoontje magazine planning

Wat is een wedding-moodboard?

Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het geeft een impressie van wat bij jou past en wat jij leuk vindt. Een wedding-moodboard is te vergelijken met een collage op posterformaat. Deze collage geeft een bepaald sfeerbeeld. Mood is een ander woord voor sfeer en board is naar het Nederlands vertaald een bord. Zo krijg je dus het woord sfeerbord, een bord dat de sfeer uitstraalt. Deze sfeer is in één opslag te zien en dus veel effectiever dan een beschreven sfeer in tekstvorm.

Voor een moodboard kunnen allerlei materialen worden gebruikt zoals stof, papier, verf, stift enzovoort. Je stijl omschrijven kan lastig zijn, maar een moodboard helpt hierbij. Het wedding moodboard kun je vervolgens meenemen naar jouw leveranciers; als je op zoek gaat naar bijvoorbeeld je trouwjurk, bruidstaart, boeket of decoratie. Experts kunnen aan de hand van je meegenomen moodboard zien waar jij van houdt en krijgen dan sneller een beeld van je stijl. Foto’s en plaatjes uit tijdschriften of folders kunnen hiervan een goede indruk geven en zo kun je zelf ook zien of alles goed “matched”. Een moodboard kan je ook inzicht geven in jezelf en welke kant je op wilt. En wat misschien nog belangrijker is….jouw geliefde kan zo precies zien wat jij mooi vindt of wat jij wilt.

Workshop wedding-moodboard maken bij WeddingFair

Workshop wedding-moodboard maken bij WeddingFair

Hoe maak je een moodboard?

Je maakt een 3D-board. Je gaat aan de slag met een canvasdoek op A3-formaat, dat je helemaal naar wens kunt opleuken. Wanneer je een moodboard gaat maken bekijk je eerst verschillende magazines of foto’s van internet. Je kan verschillende plaatjes printen, uitknippen en opplakken bijvoorbeeld een trouwjurk, een trouwauto en de locatie van je bruiloft. Hierbij kun je ook nog verschillende roosjes, stickertjes, plak steentjes, linten, bruidsstoffen, kant of stof in de kleur van het trouwpak maar ook nagellakjes aan toevoegen. Alles wat je nodig hebt om jouw look, thema en kleurenschema te bepalen! Hierdoor creëer je je eigen droom op één beeld. Je legt eerst alle plaatjes, stofjes en plak steentjes op de moodboard zodat je een beetje kunt passen en meten.

Wanneer jij denkt dat dit jouw droombruiloft is op één beeld, pak je de lijm en ga je alles opplakken op de moodboard. De moodboard moet jouw een gevoel geven dat je je droombruiloft in één oogopslag hebt vastgelegd.

Waarom een moodboard?

Als je de sfeer van de bruiloft in beelden hebt vastgelegd kun je er samen over praten. Als details je niet bevallen of je ziet elementen die toch niet zo goed bij elkaar passen als je dacht, kun je deze eenvoudig vervangen door iets anders. Een moodboard is een beeldend verhaal en er wordt gezegd; een beeld zegt meer dan duizend woorden. Met jouw kant en klare moodboard onder de arm kun je vervolgens langs alle leveranciers. Zij kunnen aan de hand van de sfeer die jij hebt weergegeven op je board goed opmaken wat jouw wensen zijn en hoe ze die waar kunnen maken.

Je kunt verschillende workshops kiezen.

WeddingFair biedt verschillende mogelijkheden aan om een moodboard te maken. Klik of tik voor meer informatie

Trouwbeurs + moodboard maken                    Je bezoekt de trouwspecialisten op een WeddingFair!

12-9
WeddingFair